Skip to main content
  • 9.12.2013.

Nova lokacija za partijanje pored Pule

Pula, jedna od kolijevki elektronske scene u Hrvata, napokon će, nakon dvadesetak godina dobiti potpuno novu lokaciju za partijanje.

Piše: 


Iako je posljednjih godina ljetna festivalska scena donijela novi val elektronike u Istru, dugo se čekalo za jedan novi, atraktivan prostor koji bi bio aktivan čitave godine. Kako je poznato, Pula i njena okolica i dalje krije izvanredne vojne objekte još od vremena Austro-Ugarske. Jedna od tih upravo je i bivša vojna baza Monte Madonna ili Svetica.

Izgrađena ispod istoimenog brda koje se nalazi istočno od Šišana i sjeverozapadno od Ližnjana, njena glavna funkcija bila je zaštita Kvarnerskog zaljeva. Čitav kompleks je odlično očuvan, a u njegovom se u sklopu nalazi i Hangar, odnedavno predviđen za zabavne i kulturne sadržaje. Hangar je jedinstven zbog ovalnog krovišta umreženog složenom drvenom konstrukcijom po uzoru na pčelinje saće, a 50-ih je godina dovezen iz Zadra. Jedini je takav vojni objekt očuvan u Puli, a napravljen po uzoru na slične američke objekte.

14.12.2013. zabava u Hangaru započinje Slurp Hangar Rave-om. Slurp je festival elektronske glazbe koji se događa u ljetnim mjesecima na Fortu Punta Christo u Štinjanu, a tijekom zimskih mjeseci SLURP! će se odvijati i na Svetici.

Na prvom Slurp! Hangar Raveu nastupit će…

TOM JAY
LEMON
MAKE
BOODALE
ADOO
XXL
RICH
BEBETTO

Start 14.12. u 22h, end 15.12. 10h.
Ulaz: do 00h; 30 kn, 00h – 08h; 40 kn, 08h – 10h; 20 kn.

{jcal_latest eventid=5120}

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk