Skip to main content
  • 6.10.2017.

Nova Mastersova večer 40 Love uz Francis Harrisa

Današnja klupska glazba nije uopće subverzivna – čak 99,9 posto je banalno i površno.

Piše: 


Ovako radikalan stav ne bi se očekivao od glazbenika koji je prešao put od pankera do DJ-a i producenta plesne glazbe. Nekadašnji student filozofije i hejter techna Francis Harris, se upravo zbog komercijalizacije punka našao u elektroničkoj glazbi poput, kako kaže, mnogih svojih kolega dotad predanih hardcore zvuku.
{youtube}g2L4vi920jk{/youtube}

Ubrzo stvara svoj alter ego – Adultnapper, antijunaka kojeg dijelom čini Harrisova osobnost, dijelom je distopijski filozof, a dijelom kreativni genij koji je krenuo krivim putem. Bježeći od jednodimenzionalosti, i glazba koju stvara je uvrnuta i razigrana. Takva su i izdanja njegove kuće Scissor & Thread, a upravo ovog listopada lansira i novu etiketu Kingdoms, fokusiranu uz plesnu glazbu i na jazz te ambijentalni i suvremeni izričaj. Francis Harris je često društveno angažiran, bilo da kao ovih dana kritizira izglasani američki vojni budžet od čak 700 milijardi dolara, bilo da suosjeća sa žrtvama pokolja u Las Vegasu u kojem je odrastao ili poziva na pomoć Portoriku, razorenom nakon uragana Maria.

Između brojnih nastupa po Americi i Australiji, ovaj osebujni i zanimljivi lik skočit će u subotu, 7. listopada i do Zagreba. Nastupit će u trenutačno najprominentnijem gradskom klubu Mastersu u sklopu nove večeri "40 Love" koju promoviraju domaćini Felver i Jogarde, a ovom će se trojcu pridružiti i domaćoj publici već poznati Igor Tipura iz Stuttgarta. Plesno veselje će sukladno novom konceptu večeri početi već u 20 sati na terasi Mastersa, a u 1 sat preselit će se unutar kluba. Francis Harris donosi svoje viđenje drukčije i angažirane glazbe te poručuje kako će svoju opremu paziti do posljednjeg daha nakon što mu je prošli tjedan nepoznati drznik iz automobila ukrao raritetne ploče, tablet i odjeću.
{youtube}r7d0iEx5yso{/youtube}

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2