Skip to main content
  • 5.02.2018.

Novo okupljanje vibrirajućeg karnevalskog plemena!

Vibracije su nemirne strune svega što jest, životodajni trzaji konstantne promjene.

Piše: 

Sva vibracija da bi zavibrirala dakako treba energiju i medij unutra kojega vibrira. Energija je eksplozivna sila pomicanja ili pak potencijalna energija mirovanja, a ispravnost razumijevanja procesa dolazi tek kroz prihvaćanje jednakovrijednog statusa promjene i tradicije prenamijenje unutra novog konteksta. Medij unutra kojega se nova vibracija odvija ovoga puta je kolektiv karnevalskog plemena. Karneval slavi, skida kapu i pruža naklon svom centralnom razlogu postojanja i ujedno ti u karnevalesknoj konotaciji daje priliku da izađeš iz samoga sebe i na dan budeš netko drugi, slobodan od svega što te otežava u svakodnevnom životu. Suprotnost bilo koje ovisnosti nikada nije bila ne ovisnost nego povezanost.

 

U razumijevanju svih ovih potpornja tvom emocionalno–mentalnom balansu za Vibru je svaki pripadnik plemena jednako značajan dio plesne puzle Vibra Tribe Carnivala, koji sjeda na drugi vikend veljače i kraj petog godišnjeg doba – karnevala – u klubu Klub, 9. veljače, malo prije no što se kazaljke zagrle u ponoć. Prošlogodišnje izdanje u Tvornici Kulture u manufakturu plesa ujedinilo je domorodačka plemena Afrike , Australije, Sjeverne, Srednje i Južne Amerike, a bush, savanu i prašumu zamijenila lokacija floora, pa si jednako slobodan odabrati masku svoga preferiranog plemena.
{youtube}E0Lxr0be7H8{/youtube}

Slušaj svog unutarnjeg duhovnog vođu globalnom genetskom lozom i budi na noć Indijanac, Masai, Zulu, Aboridžin, Aztek, Inka, Maya… Svjestan si već neobičnog psihološkog trika oslobađanja u kojem daš li čovjeku masku paradoksalno sigurnost skrivanja i svrgavanja težine akcija na samu zakrabuljenost rezultira time da ti pokaže svoje pravo lice.

Unutar plemena svi pripadaju i svatko ima svoju ulogu no lovci, šamani, proizvođači, sakupljači, poglavice i matrone djeluju kao jedno jer je ljepše i lakše preživjeti u skupini i ona sama nalazi svoj prirodni ritam, no oh koliko li je to lakše ako je ritam unaprijed zadan i jednako slobodan u svojoj zadanosti pod prstima dva gostovanja. Prvi pult obred tako je u rukama povratnika i prošlogodišnjeg meštra ceremonije, preko susjedne nam granice uvezenog Alexa Ranerra. Od najranijih hip-hop i dušom natopljenih toplih r'n'b ploča estetike su se preselile na klasični house koji otvara novo  elektroničko poglavlje istraživanja i kulminira osobnim produkcijama. Prva traka ispala je 2011. s sunarodnjakova mu 1605 Recordsa i odmah zasjela na Beatportovu top stotku da bi se izdanja nastavila na labelima kao što su  Bedrock Records, Glasgow Underground, Simma Black, UNDR THE RADR, MadTech, Great Stuff,  a trake redovno žive u setovima Rogera Sancheza, Mark Knighta, Johna Digweeda, Darius Syrossiana, Umeka… No bez obzira na žanrovsku pripadnost konkretne trake, Alex se uvijek vodi maksimom neprekidne neumorne potrage za groooveom i emocijom.

Drugo gostovanje ono je prikladne posvete nemiru uz domaćeg nam Resslessa. Rasteš sve dok si nemiran, dok imaš želje, dok želiš lutati i istraživati nove mogućnosti otvorena uma. I baš takva gospoda kao svoj nomenklaturni proglas uzimaju 2014. ime Ressless, iza kojega su, sonično produktivni i nemirni, stajali dva sina zagrebačkih kvartova, Daniel Turk i Viktor Superfine. U međuvremenu Viktor postaje monomer Resslessa i nastavlja graditi afinitete na marginama housea, deep housea, tech housea i techna. Prvo izdanje "Snap it" izlazi s njujorškog labela King Street, nakon kojeg je uslijedio debitantski EP za Bedroom Muzik i izdanja za Papaya Records, Syncopate i De-Noize Records. Ressless je stao i za pult Ultre na Cocoonovoj pozornici uz Sven Vatha, Maurizia Schmidta i Christiana Burkhardta, a slušali su ih Hideout i Loveweek festivali Nakon što se u prvoj polovici godine gospodnje 2016. već čuli "The Fixer" s Le Club Recordsa i "Tagra Top" s De-Noizea, predgrađe ljeta donijelo je novo izdanje za Le Club zavodničko hedonistički hrabro i jednostavno naslovljeno kao "Bluff", a pojavljuju se i na talijanskoj  "House Flashmob Vol1" kompilaciji s trakom proždiranja i glutomanije "Appetitte" kao i s EP-jem "Indigo" za grčki Talk Of Town Records. No Viktor nam sada stiže s friškom sjećanjima debija na Ibizi u klubu Blue Marlin u podzemlje klub Kluba i svježim solo uspjesima na Roger Sanchezovu Under The Radar Recordsu i Safe Musicu.

U kutu konstante podrške rezidentskih stilobata za noć karnevala s tobom su Full Ferry i glazbena lutanja Flaneura. Ti dakako trebaš upad da ne bi njuškao oko vrata u zadnji čas pa si skokneš na Entrio OVDJE ili posjetiš neko prodajno mjesto  dok bauljaš gradom i uhvatiš si svoje za 50 novaca ili daš još deset extra na ulazu na dan eventa.

Pa eto konačna misija ostaje ista. Širi dobru vibru! Sve je na svom mjestu i postoji mjesto za sve! Vidimo se na karnevalu!

[Event]
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2