Skip to main content
  • 15.10.2007.

Novosti iz projekta Symbiosis

Project – Symbiosis najavljuje početak saradnje sa Internacionalnim Festivalom Sarajevo „Sarajevska Zima“ u svrhu održavanja multimedijalnog eventa sa ciljem promocije ideje predstojećeg XXIV Festivala „Sarajevska zima“ pod nazivom „Barikade bez granica '68 – Novi (vrli) svijet". Paralela koja povezuje događaje iz svibnja 1968. godine i današnje vrijeme u kojem živimo je svojevrsna barijera između starih […]

Piše: 

Project – Symbiosis najavljuje početak saradnje sa Internacionalnim Festivalom Sarajevo „Sarajevska Zima“ u svrhu održavanja multimedijalnog eventa sa ciljem promocije ideje predstojećeg XXIV Festivala „Sarajevska zima“ pod nazivom „Barikade bez granica '68 – Novi (vrli) svijet". Paralela koja povezuje događaje iz svibnja 1968. godine i današnje vrijeme u kojem živimo je svojevrsna barijera između starih i mladih, vladajućih i potlačenih, šunda i kulture, tjerajući nas da pronalazimo raznorazne izlaze. Naš cilj je pokušati osvijestiti mlade ljude, kao i sve one koji sve više popuštaju novom valu pomenutih socijoloških stanja, ujedno i svjesni nemogućnosti da se izbore sa većinom. Želimo ponovo aktualizirati parolu: „Budimo realni. Tražimo nemoguće!“
S tim u vezi, Project – Symbiosis Vas poziva na otkrivanje novih ideja i bijeg preko barikada tokom prvog od niza tematskih party-a koji će prethoditi multimedijalnom eventu tokom Festivala „Sarajevska zima 08“.

Cover art za svaki event u promocijskom periodu do početka Festivala će sadržavati neki od povijesnih značajnih događaja koji su bili inspiracija za glavnu temu predstojećeg Festivala.

Dođite na Symbiosis Night, oèekujemo Vas!
Club Bock, Sarajevo, petak – 19.10.2007.
Lineup će biti naknadno objavljen.

Flyer ce ujedno biti i listić za glasanje koji ce nam pomoći da uz vaše glasove odredimo koja ce od porušenih lokacija u Sarajevu biti mjesto održavanja multimedijalnog eventa. Project Symbiosis ovim putem najavljuje i skori izlazak multimedijalnog interaktivnog DVD-a u vlastitoj produkciji, koji će predstavljati portfolio organizacije, sa našim porukama, video/muzičkim zapisima sa party-a, setovima, fotografijama, plakatima / flyer-ima i interaktivnim sadržajem, uz prepoznatljiv kreativni dizajn . O tome ćete biti pravovremeno obavješteni.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk