Skip to main content
  • kruzer zbeletron
  • 8.10.2013.

Otvorenje LGBTIQ clubbing sezone

Nakon ljetne stanke, sezona LGBTIQ clubbinga u Zagrebu otvara se u velikom stilu na čak četiri floora Medike u organizaciji omiljenih klupskih programa zajednice – Krüzera u Klubu Attack i Chakka's Roomu te ZbeLeTrona u Grey Roomu. 

Naslovna foto

kruzer zbeletron
 
Uz zvuke miksanja članova dvaju kolektiva posjetitelje očekuje drag chill zona u Jazz Roomu te otvorenje izložbe Ines Kotarac „T kao tijelo“ u Galeriji Siva; uz niz bendovskih, performerskih i DJ/VJ pojačanja i iznenađenja: The Coolness (UK), Female's'cream (SLO) i K.I.L. Digital (HRV).
 
Krüzer je klupski program koji se tradicionalno, uz povremene ekskurzije, održava u Mediki od 2009. pod imenom Partycipacija. Nastala kao odgovor na svojedobno nepostojanje konkretnih mjesta za izlaske za LGBTIQ populacije, u kojima su istospolni parovi mogli zajedno plesati, ljubiti se i slobodno izražavati svoje identitete ubrzo se nametnula kao jedan od sadržajno najbogatijih i najšarenijih programa u metropoli. Od prošle godine, uz gostovanja bendova i DJ-a, Krüzer je pojačan vlastitim DJ/VJ kolektivom Pi-krü.
 
Sestrinski ZbeLeTron uskoro navršava petu godišnjicu djelovanja, zamišljen prvo kao prostor za druženja lezbijki, bi i trans žena uz poticanje ženskog glazbeno-vizualnog stvaralaštva i DJ-anja pod geslom „Cure mogu jednako dobro, ako ne i bolje!“; a od prošle godine također je pojačan članovima kolektiva koji predstavljaju sva slova LGBTIQ spektra, a k tome i brojne spektre glazbenog izričaja. Od sredine 2013. godine ZbeLeTron je službeno registriran kao udruga te je na ovom partiju moguće pristupiti u udrugu i doprinijeti razvijanju novih programa u ZbeLeTronovoj produkciji.
 
Otvorenje LGBTIQ clubbing sezone je i tradicionalna proslava Dana izlaska iz ormara (Coming Out Day); a uz četiri floora i otvorenje izložbe sigurno je da boljeg izbora za izlazak općenito na večer 11. listopada nema! Ujedno, otvorenjem sezone dva kolektiva i njihovi suradnici prvi put nastupaju kao UPS! ili Ujedinjena party scena, zajedničkim nazivnikom pod kojim u narednom periodu namjeravaju okupiti niz kolektiva i inicijativa koji se u svojim sredinama brinu za ludu queer zabavu, s ciljem razmjene glazbenika, DJ-a, VJ-a i performera u Hrvatskoj i regiji.  Minimalna donacija je 20 kuna do 23 sata te 30 kuna nakon.
 
{jcal_latest eventid=4535}
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2