Skip to main content

Perspektivne snage šibenske i vodičke scene na europskoj pozornici

U Dublinu će ovog vikenda nastupiti dva šibenska DJ-a Lawrence Klein i Bake Junior, te vodički dobitnik nagrade Ambasador za newcomera godine Fabian Mateša, a to je ujedno i prvo zajedničko gostovanje RatCat ekipe u nekoj europskoj metropoli.

Piše: 


Trojica hrvatskih DJ-a predstavit će se u organizaciji Deep House Dublin kolektiva u subotu publici kluba Berlin-d2, a u ponedjeljak će nastupiti i u njihovom popularnom live streaming showu na Facebooku.

Postalo je prevruće za clubbing i nakon završnog partya sezone u šibenskoj Kuglani gdje smo prošle subote ugostili američkog DJ-a Briana Cida, idemo malo u sjevernije krajeve. Bake, Fabe i ja puno smo proteklih mjeseci svirali i s guštom ćemo Dublinu predstaviti sebe i RatCat kaže pred put vođa puta Lawrence Klein koji je već neko vrijeme u stanju europske turneje.

Prije petnaestak dana načeo je turneju svirkom u sarajevskom klubu Silver & Smoke gdje ga je ugostio Bonjasky iz After Affair, a nakon Dublina putuje na gig u njemačkom gradu Ulmu. Slijede nastupi u Splitu i Petrčanima na Pozdravu Suncu, a onda leti u Oslo gdje će nastupiti u Elefant klubu.

Užurbano razdoblje je i pred Bakom Juniorom koji ljeti tradicionalno ima bezbroj gaža, a nakon Dublina čeka ga i gostovanje na Flyaway Festivalu u prekrasnom ambijentu dvorca Kerestinec u Svetoj Nedjelji kod Zagreba.  

Ljeti je uvijek gužva, ali ujedno je to i najljepše doba godine, idealno za isporučivanje puno housea i disca na plesni podij. Puno smo radili u Šibeniku proteklih mjeseci i Dublin doživljavamo kao lijepu završnicu na kraju klupske sezonekaže Bake.

Svojim radom u proteklom razdoblju Fabian Mateša dokazavši da je nagrada Ambasador za newcomera godine došla u prave ruke. Osim što je često nastupao, osnovao je zajedno s prijateljima Tonkom i Lukom iz Vodica kolektiv Metz Attack. U šibenskoj Kuglani organizirali su i svoje prvo gostovanje te tamošnjoj publici predstavili zagrebačkog DJ-a Mimija i njegov Ekstrakt.

Toliko je nastupa proteklih mjeseci iza sviju od nas trojice pa je zapravo pravo čudo da nikad dosad nismo imali priliku predstaviti se zajedno i zato mi je posebno drago što ćemo to napraviti baš u Dublinu. Kako studiram u Zagrebu, nisam mogao pratiti njihove brojne partye u Šibeniku, ali ponosan sam što sam dio tog tima i što ćemo se moći zajedno zabaviti u Irskoj kaže Mateša.

FB Event nastupa u Dublinu.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2