Skip to main content
  • 14.03.2019.

Pleši, pleši pleši uz Romana Flugela

"Pleši, pleši, pleši!" reče pisac Murakami za naslov svoga romana, no u infinitivu na sceni opstojeći ishod plesnjaka jest Tanzen koji ti ovoga petka dovodi gospodina Romana Flügela.

Piše: 


Pa sutra tako, 15. ožujka, od ure prije ponoći, na križanju satova subote i nedjelje na Aleji Matije Ljubeka, Aquarius zove na deranje floora dok sunce već fino ne obasja ulice u 7 ujutro. Germanizam plesnog na domaćem flooru sasvim prikladno dovodi i njemačke elektroničke gore granu (ne list, jeseni uzmu lišće).

Bile su to rane devedesete, prvi interneti su se povezivali zujanjima piskanjima i beskonačnim bijelim šumom i bio si siguran da razumiješ tren kada će se povezati jer točno znaš koja zujanja znače da si blizu mreže. Moda je bila kaotični skup migrenotvornih uzoraka, zgodna žena je upecala oko Richarda Gerea , Edward Škaroruki rezao je kino platna, jaganjci su utihnuli, bivši guverner Kalifornije je objavio da – he'll be back…

Sve ovo vrijeme u Njemačkoj jedan nekonformist je buntovničio za pultevima mijenjajući pogled na elektroniku. Ovaj glazbeni kameleon, kako ga je nazvao vlasnik "Running Back" labela Gerd Janson, sam za sebe kaže da uživa biti iznenađen što se tiče glazbe. Ne shvaća žanrovske ograde strogim granicama već više sugestijama smjerova za istraživanje. S korijenom u technu i houseu, setovi se iznimno razlikuju ovisno o lokacijama publici i vremenu svirke, a u maniri svih flanera životom i Roman promjenu gleda kao jedinu konstantu i sklisku sigurnost života i umjetnosti. Karijeru je do sada razgranao kao DJ, live izvođač, producent, vrsni remixer i vlasnik labela i koliko god puta da slušaš možeš biti siguran da nisi čuosve nijanse u paleti. Ono što teče neuhvatljivo je.

 

Za noć petka Flügelu će se pridružiti i lokalna legenda gospodin Borut Cvajner. S adresom u elektronici već 15 godina i centrom u Puli, Borut je suosnivač na vinil ekskluzivno koncentriranog labela Vakum Records, kao i posvojeni Berlinčanin s nekoliko nastupa u Tresoru pod pojasom. U Vakumu te možda nitko ne čuje da vrištiš, no u Aquariusu svakako da.

A za vas nostalgične za sjajnim b2b-ovima, nakon više od deset godina stiže repriza u kojoj se leđa o leđa za ovaj Tanzen #5 oslanjaju rezidenti Tanzen kolektiva Tomislav Cet Cetina i Mozer. Upadi dakako žive na Entriu ovdje.

Skokni po svoj, dobro nam došao i pleši, pleši, pleši.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2