Skip to main content
  • 6.06.2019.

Plesni lipanj u Revelinu!

Koliko je lipnjeva točno dubrovački Revelin već upisao u svoje kamenje od sredine 16. stoljeća ne znamo, no znamo kako će zvučati lipanj ljeta 2019.

Piše: 


Spustiš li se tamo duboko dolje na ivicu juga svoje zemlje, tamo gdje je beat jači i snovi topliji, u jednoj kamenoj utvrdi smjestio se klub kulture. Nekada sa svrhom zaštite ponosnih gospi i gospar, a danas je kulisa novih povijesti glazbenog predznaka.

Pa ponese li te put na dubrovačke obale već ovoga petka 7. lipnja za pultom kolo vodi Norman Doray. Sparkiraj si želje i plesnu groznicu dakle na adresu Svetog Dominika 3 i posveti pažnju sirovoj energiji francuskog housea kojoj Norman neprekidno traži marine eksperimentom, dok se jednako čvrsto drži za korijen i esenciju onoga što svjetsko uho voli već tri desetljeća. Počinjemo u 23 sata i pleše se do zore u 6 ujutro, a domaća pult podrška gospodinu Dooray-u su Joe2Shine i DANCElectricPHILIPE.

FB EVENT: Norman Doray 07.06.2019| Culture Club Revelin

Narednoga petka 14. lipnja s nama je Weiss koji stiže kao house ambasador. Ovaj Britanac posvećen je klasičnom houseu u njegovoj najčišćoj formi, a sjeo u svijest hit trakom iz 2013. "My Sister" popevši se na vrh Beatporta, dok je singl "Feel My Needs" pomeo pet internacionalnih glazbenih ljestvica. Na repertoar suradnju upisao je Kylie Minogue, Robyin, Calvina Harrisa, Claptonea, a prethodne godine DJ Mag ga je nagradio za singl godine. 2019. za Weissa uključuje preko stotinu nastupa uz ovaj u našem malom komadiću Revelin raja. Od domaćih s tobom su kroz noć ovdje DANCElectricPHILIPE i DJIVO.

FB EVENT: Weiss, 14.06.2019| Culture Club Reveli, Dubrovnik

Službeni prvi dan ljeta, koji svjesno otvara sve one slobode koje podvjesno već grabiš, ovu prvu ljetnu noć pleše uz Offaiah-a. Ravno iz užarene Argentine uvezeni, ovaj house DJ i producent zasvirao je već na golemim svjetskim pozornicama Ibize, Toronta, Londona i Miamija, a vjerojatno si se zatekao već na nekom flooru kako se njišeš na „Trouble“, „Run“ i „Run This Town“. Pa jedan perspektivni mladac uz dva domaća već usidrena u Revelin Joe2Shine i DANCElectricPHILIPE za noć nabijenu energijom mladosti na postulatima dobrog starog housea.

FB EVENT: Offaiah, 21.06.2019| Culture Club Reveli, Dubrovnik

I između svih ovih plesnih petaka ušuljala se jedna srijeda i jedna već dobro poznata i ušno obljubljena prva ovogodišnja eklektično električna DANCEϟectric rezidencija na koju stiže genijalni amsterdamski duo ANOTR. Iza imena stoje Jesse van der Heijden i Oguzhan Guney. Pogledaš li na njihov brigomjer stavku koja obilježava obraćanje pažnje na žanrovske razdjelnice vidjet ćeš da on kaže nula. Glazbeno  transcendentalni, 2017. stvaraju vlastiti NO ART label koji se fokusira na inovaciju i opasno lutanje rubovima elektronike, a plesalo se već na Awakenings-u, DGTL,u ANTS u Ushuaii, na Ultri Resistance i Tomorrowland-u.

FB EVENT: Anotr at DANCEϟectric Residency

Posljednji plesni lipanjski petak u kalendarskoj konzultaciji kaže 28. lipnja, a na scenu Revelina stiže Nicola Fasano. Ovaj gospodin u suradnji  s Pat_Richom stvorio je globalni zvučni fenomen "75BrazilStreet" koji je i Pitbull semplirao za drmalicu ‘I Know You Want Me (CalleOcho)’ . Daljnja suradnja s Pitbullom na "Oye Baby"  lansirala ga je u stratosferu i uskoro dovela do suradnji s pop svijetom zvijezdama Kat Delunom, Ultra Nateom, Lumidee, Lucenzom i Chrisom Willisom. Domaću stranu stola za noć pak drže Kosta Radman i već ti poznati električni Filip.

FB EVENT: Nicola Fasano 28.06.2019| Culture Club Revelin

To bi ti bilo to. Izvoli i uživaj. Sve ovo još stoji neproživljeno i budućnosti su uzbudljive upravo zato. Trbuh unutra, prsa van, sunčane na nos i dobro došli u novo ljeto, dobro došli u Revelin!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2