Skip to main content
  • 26.03.2008.

Project Symbiosis u Sarajevu uz novi pristup

Evolucija je prirodni put… Karakteristika svakog zivog bića pa tako i za Project – Symbiosis. Nakon tri godine vrijeme je za promjenu, za evoluciju. New Access ili „novi pristup“ je slijedeća faza, novi korak u našem radu. Multimedijalni event, live act, bolji, snažniji i još odlučniji da promoviramo elektronsku muziku i klubsku kulturu ulazimo u […]

Piše: 

Evolucija je prirodni put… Karakteristika svakog zivog bića pa tako i za Project – Symbiosis. Nakon tri godine vrijeme je za promjenu, za evoluciju. New Access ili „novi pristup“ je slijedeća faza, novi korak u našem radu. Multimedijalni event, live act, bolji, snažniji i još odlučniji da promoviramo elektronsku muziku i klubsku kulturu ulazimo u novu fazu rada. Dana 29.03.2008. u klubskoj muzici dragom mjestu – Access centru (krug bivše kasarne Maršal Tito) Project – Symbiosis će otvoriti novu sezonu organizacije prepoznatljivih party-a u Sarajevu. Uz našeg dragog gosta iz Hrvatske, Marka Felingera, želimo ponoviti sve ono što nam je proteklih godina bilo najbitnije: zajednički rad na istim ciljevima, ljubav prema svakoj vrsti elektronske muzike i konstantna promocija i edukacija ljudi o elektronskoj muzici.
Tokom samog party-a, pored live act-a VJ Kilroya, imat će te priliku i da pogledate isječke iz naše kratke istorije, slike sa prošlih događaja koje prate vaše odrastanje ili prvi odlazak na party, te naravno video klipove sa nezaboravnih događaja širom BiH i regiona: Sarajeva, Tuzle, Zenice, Mostara, Bihaća, Osijeka…

Marko Felinger, iako ima samo 21 godinu, doživio je neke od nezaboravnih trenutaka kao DJ i promotor trance muzike u Hrvatskoj. Rođen je u Osijeku gdje i dolazi u prvi kontakt sa elektronskom muzikom. Tokom prethodnih godina je svirao na poziv organizatora sa velikanima trance scene poput: Kyau & Albert, Ronski Speed, John Askew, Above & Beyond i mnogim drugima. Uporedo sa gostovanjima vodi i zamjećenu emisiju na renomiranom internet radiju Sensegenerate(https://www.sensegenerate.fm/), kao i na organizaciji prepoznatljivih Sky Fusion party-a u Hrvatskoj.

Line up:

Marko Felinger (Sky Fusion, Brija, Hrvatska)
Ajnspric (Project – Symbiosis, Sarajevo)
&
Wedran (Trip2nite, Sarajevo)

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2