Skip to main content
  • 31.01.2018.

Prvi petak u veljači zapleši uz Tech Room Residents!

Nama svima veljača će biti bogata jer klub Boogaloo pripremio je sočan program, a prvi suvenir ostavlja već ovaj petak u večeri Tech Room Residents.

Piše: 

Za prvi party vikend ljubavnog nam mjeseca veljače pod krovom legendarnog doma ulice Vukovarske 68 sprema se još jedan Tech Room. Nama, tebi i svima petak će doći, a do Boogaloo kluba ti ćeš poći. U noći veseloj i plesnoj za pultom kluba njih će biti čak trojica, rezidenti programa, jedan ga je osnovao, drugi je pak bio prvi rezident večeri, a treći eto tek se se nedavno pridružio programu, ali brzo je sa istime kliknuo. Vama kako zvuči, izgleda, sanja, živi, radi i diše Tech Room dočarat će E-Base, Diogen i After E.

Za rukav smo povukli Marty McFly-a, nažicali ga da nam na kratko posudi svoj DeLorean. Sjedamo za volan, upisujemo godinu 2002. i brzinom svjetlosti našli smo se u zagrebačkoj noći te stojimo pred zgradom, gdje kultni, legendarni klub je Sokol. Odabrali smo baš to mjesto jer zidove, pločice, grede, trese, ruši, boja, gradi svojim prvim koracima baš današnji junak priče, Tech Room. Njegov tata, osnivač, pokretač i nama poznato DJ lice, E-Base u Sokol klub nosi škrinjicu bogatu znanjem, zvukom, energijom, emocijama i po prvi puta tadašnjim partijanerima predstavlja večer Tech Room. Sada kada smo napisali zahvalnicu Martyu, vratili mu njegov fascinirajući time-traveling auto, vraćamo se u ovu još uvijek svježu nam 2018..

Prošlo je 16 godina od tih prvih koraka, a sada je to program koji je već izrasao u velikog dečka. U svome trajanju, Tech Room je pohitao i na odmor, pa tako je godina 2012./2013. udahnuo punim plućima i vratio sjaj zagrebačke party večeri. Slijedi tada još jedna pauza pa nama prošle 2017. Tech Room otvara novo poglavlje. Čvrstog stava udomio se u legendarni Boogaloo klub, a kao partijaner znaš da mu drugo ime je OTV. Pa tako mi ispričamo malu pričicu tko i što je Tech Room. Nismo gotovi, jer moramo te upoznati sa jednim od rezidenata. Možda ti je nepoznat, možda negdje u podsvijesti pluta njegovo ime, a možda baš eto tih prvih epizoda Tech Rooma, njegov set bacio te u trans i sada ćeš se došlepati do OTV-a i stisnuti mu ruku. Znaš ga kao Diogen, a otkrit ćemo još par informacija po kojima ćeš ga bolje znati.

Vraćamo se u daleku nam 2002. jer baš tada kada Tech Room stavlja prvi sloj betona te gradi temelje, Diogen otvara novo poglavlje života jer kao DJ starta po prvi puta. Stari čager živio je u lijepom gradu našem, Zagrebu i klubovi koji dio su njegovih početaka bijahu Sokol, Lapidarij, GAP, Aquarius, OTV. Da nije Zagreb jedini grad gdje je kao spužva upijao znanje i bacao ljude na ples, dokazuje Varaždin. U njegovo dvorište provirio je sa svojim torbama punih ploča pa pokucao na vrata kluba Extravaganza. Svaki partijner koji drži do sebe voli svakako i after party. Pa volio ih je i Diogen jer odradio je njih masu.

Potonji klub koji smo tebi čitaocu spomenuli, Extravaganza bitan je bio za DJ život heroja nam Diogena. Za stol su zasjeli pokretač Tech Rooma i njegov prvi rezident. Rame uz rame, jedan drugoga potapšali su po ramenu kada su dogovorili zajedničku suradnju i to onu produkcijsku. Osmjeh od uha do uha nadizaro je njihovo lice jer iz studija je proizašla traka "Tech G". Pa onaj već dvostruko spomenuti klub Extravaganza na vlastitoj CD kompilaciji izdao je njihovu traku.

Još ćemo otkriti sa kime je sve Diogen djelio DJ pult. Za E-Base znate, već ste i sami naučili, ali na listi se nađoše još Valentino Kanzyani, Tomi Rallo, Marc Graber, Lucas Leiner, Jay-C, Edo & Pytzek te Alex Anderson. Ovdje sada nekako moramo završiti priču o Digenu stiže i njemu pauza. U trajanju od par godina pod zadnje je živio u Rumunjskoj. Baš tamo odlučio je potražiti mir, odvojio se od DJinga, bacio je fokus na svoji novi glazbeni stil. Relaksacija, detoksikacija, svježi zrak, nova sredina, pa sve to baš je potrebno da upoznaš bolje i sebe i druge. Jači, iskusniji i mudriji vraća se tako u svoj Zagreb, a ruka raširenih dočekao ga je Tech Room. Povratak starog lisca bit će svima drag.

Kako zvuči, koliko mu je tečan rumunjski, jeli dobio koju kilu i imali sijedu kosu saznat ćete sami. Pa tako 2. veljače uhvati i ti nekoga za rukav, dovucite se zajedno do OTV aka Boogalooa i zaplešite, skačite zajedno sa trojcem Tech Rooma. Neki sitniš viška imajte pri ruci jer do 23.30 plaćate 20kn, a dođete li koju minutu kasnije cijena se penje na 30kn.

[Event]

P.S. Ako Vas je sav ovaj tekst malo izmorio, zatvorite oči, opustite se i ušuškajte svoja slušna osjetila u ovaj 61-minutni mix Diogena. Mjesto radnje je Youtube, no po opisu čini se da Vas vozi do dalekog Maroka. Sjedi i slušaj!
{youtube}tQ_wGa7v_7U{/youtube}
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2