Skip to main content
  • 22.02.2017.

Psihodelični zagrebački open air promo!

Bilo je to sunčano lipanjsko popodne 2005., jedno od onih kada su neuroni slobodni lutati izvan utabanih staza obveza kroz šikare avanture, i baš tada nastaje Oddvod.

 
Oddvod te vodi od ili prema čemu god želiš, izbacuje toksine iz duše i čini mjesta za svjetlo ujedinjen pod sasvim jednostavnim objašnjenjem misije onih koje okuplja: 
 
"Neformalan pristup, D.I.Y. politika, ekološka osviještenost, socijalna osjetljivost, respekt prema prirodi, ljudima oko sebe i sebi samima, ponekad čudni, ali redom dobroćudni i kvalitetni ljudi, gotovo opipljivi entuzijazam, iskrena radost i veselje, stilski šarena, ali uvijek kvalitetna muzika, zabava na najjače i najljepše memorije.. svi vi i sve to… je Oddvod"

 
I upravo ovaj Oddvod ujedinjuje se 14. travnja s Elysium Island Festivalom psihodelične kulture niklim na pješčanom otoku Danube rijeke, ne bi li ti u Zagrebu ostavio sjajni open air zazubice inducirajući plesnjak od osam uvečer do podneva narednoga dana. Elysium ili elizejske poljane grčki su ekvivalent raja. Prekrasni koncept koji stoji kao protuteža Hadu u u koji su nakon smrti polazili smrtnici povezani s bogovima, heroji kao i oni koje su bogovi vlastoručno odabrali da s njima dijele vječnost tamo sasvim na zapadu ravne zemljine ploče.

 
Oddvod i suvremeni nomenklaturni nastavljač ideje rajskih sjenovitih zaklona na kraju svijeta tako pozvaju psihodelično pleme na novo otvaranje prema izvoru, na pročišćenja i egzorcizme svega onog banalnog i običnog glazbom, na paljenje nečistoća perspiracijom na otvorenom pod paskom zvijezda i jutarnjeg sunca.

 
S tobom se za promo originalne elizejske poljane beata, koje će se odviti od 19. do 23. srpnja u Sriemskim Karlovcima, u zagrebačke nabore spoznaje smještaju za sada najavljeni:
 
ATRIOHM (Parvati Records, MKD)
HOTEP (Digital Yonkis Records; Oddvod, CRO)
PSILOCYBIAN (BMSS Records, CRO)
TESLA PRINCIPLE (BooM! Records; Elysium Island, SRB)
SIMIA (Hypnotique Recordings; Elysium Island, SRB)
OAK TALES (Forestdelic Records, MDK)
3TT (Regeneration, CRO)
HUZ DET (Overa Crew, CRO)
DAMZAH (Forestdelic Records, BIH)
ANDJELA (Elsyium Island, SRB)
NJAX (Tribalizer; UWOG, CRO)
INNER (Oddvod, CRO)
 
Struju kroz zvučnike tiska Saso Mange Soundsystem, a oko na pozadini goa i trance psihodeličnih soundtracka bombardiraju zanimljivostima Lunar Deco i Snailydelic. Do jedne proljetne orgije na otvorenom ostani uštekan na sasvim službenu FB stranicu na kojoj ćeš moći pratiti nove psihodeličare koji će se pridruživati lineupu kako pijesak u uri curi do večeri na svježoj travanjskoj travi.

 
Do tada se drži univerzalnih pravila – pleši gdje god možeš, voli i kada nije uzvraćeno, ne uzrujavaj se oko nepromjenjivog, postani bolji nego jučer, pomozi kome možeš, poštuj one koji pomoć ne žele, ostani otvoren i kada bi se najradije sklupčao, ponekad šuti jer ništa ne učiš dok pričaš, diži ruke prema nebu, ali stoj čvrsto na zemlji, vjeruj da je ideja važnija od činjenica i da entuzijazam nekolicine može promijeniti svijet na bolje.
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop