Skip to main content
  • 23.06.2021.

Pula Art Experience u intimnom izdanju na tajnoj lokaciji

Umjetnički događaj Pula Art Experience – Secret garden edition održat će se ovog vikenda 25. i 26. lipnja 2021. godine u organizaciji Udruge za poticanje kreativnosti Atanor i kreativne agencije Pikto Arthouse.

Piše: 


Događaj donosi čak 12 sati umjetničkog programa u kojemu će moći uživati samo 100 posjetitelja kojima će lokacija skrivenog vrta biti otkrivena nakon kupnje ulaznice.

U ovogodišnjem umjetničkom iskustvu sudjeluje više od 30 mladih umjetnika koji se izražavaju kroz glazbu, ples, performans, video, modu, fotografiju i mnoge druge medije. Bogati umjetnički program će oba dana trajati od 18 sati pa sve do ponoći, a u petak počinje cocktail happy hourom uz hip-hop glazbenu selekciju DJ-a 207. Tijekom cijele večeri moći će se pogledati video instalacija Josipe Škrapić, mlade pulske umjetnice, diplomantice likovnih umjetnosti na smjeru novih medija. Škrapić će izložiti dva video rada; u petak će se moći pogledati Uranjanje, a u subotu Une femme est un enfant. Glazbenu plovidbu će u petak nastaviti DJ Sun Matt i bend Akustik Džem kojeg čine Toni Mohorović, Matija Miletić, Afrim Shehu i Roberta Stevanović.

Plesačice studija Saltatrix iz Pule svakoga će dana izvesti drugačiju contemporary fusion plesnu izvedbu, a umjetnik Raoul Marini premijerno će predstaviti svoj novi radionički projekt “Parlemo dialeto, te speto” spoj plošnog tiska i tradicionalnog istarskog govora, izreka i fraza na talijanskom dijalektu. Posjetitelji će moći odabrati fraze i oblike, a Marini će im izraditi personalizirane grafike. Posjetitelje koje bude zanimalo što donosi neizvjesna budućnost svratit će do magičnog stola na Sokalski Tarot, performans gatanja osebujnog kreativca Igora Zenzerovića.

Glazbeni će program u subotu početi senzualnom selekcijom Miss Moon, DJ-ice iz kolektiva Soul Ting, a nastavit će se žanrovskim dubinama u kojima dobro pliva pionir pulske underground elektro scene DJ Morski. Drugi dio glazbenog programa u subotu će biti akustične izvedbe bendova Techno Vikings, domaćeg sastava kojeg čine četvorica saksofonista i jedan bubnjar koji svojom nadahnutom interpretacijom poznatih skladbi elektroničke i pop glazbe oduševljavaju publiku te bend Jigoro Kano, bend braće Maurović iz Pule koji će se publici ovom prilikom premijerno predstaviti autorskim pjesmama. U subotu nakon zalaska sunca tajnim će vrtom prošetati modeli noseći nove kolekcije četvero istarskih dizajnera; Katje Klibe, KN Dizajna, Sasche Obradovića i Alique by Doris Kolić.

U suradnji s Pulskom filmskom tvornicom održat će se projekcije filmova u okviru programa Meta kino. Filmovi će se na velikom platnu prikazivati oba dana, a posjetitelji će u raznovrsnim naslovima moći opušteno uživati sjedeći na livadi vrta u ambijentalnoj atmosferi. Prostor će krasiti izložba osmišljena u suradnji s Galerijom Pikto.

Ulaznice se po cijeni od 55 kuna za oba dana mogu kupiti samo putem sustava Entrio, a u prodaju je u skladu s epidemiološkim mjerama pušteno samo 100 ulaznica. Lokacija na kojoj će se događaj održati bit će poslana elektroničkom poštom posjetiteljima nakon kupnje ulaznice.

Više informacija:
https://www.facebook.com/events/276782697480448

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk