Skip to main content

Radionica produkcije elektronske glazbe na Illectricity-u

Edukativni dio programa festivala Illectricity održava se od 1. do 4. prosinca. Radionica produkcije elektronske glazbe / sound design organizirana je u suradnji s Udrugom AEG (autora elektronske glazbe) unutar Hrvatskog društva skladatelja s etabliranim hrvatskim producentima (Ivan Komlinović, Davor O, Zarkoff, Examine…), jednim od najutjecajnijih sound designera / producenata u svijetu, Deadbeatom (Kanada) i Ableton čarobnjakom Ceeom iz Al Hace (Austrija/Njemacka). Radionica je podijeljena u četiri dana / četiri tematske cjeline.

Piše: 

– prvog dana radionice raspravljati ćemo na temu glazbene produkcije i rasčlaniti pojedine faze, komponiranje, produkciju i mastering te dati kratak pregled osnovnih alata za rad.

– U drugom dijelu radionice bavit ćemo se zvučnom sintezom te pokušati generirati audio masterijal (semplove) koji će se koristiti u daljnjim fazama radionice. U pauzi je predviđena aktivnost field-recordinga u kojoj će sudionici radionice snimati zvukove iz okoline za daljnje korištenje u produkciji i pritom se upoznati sa procesima snimanja, konverzije i obrade snimljenog materijala. Nakon field-recordinga odlazimo u studio Ivana Komlinovića. Ivan Komlinović je od ožujka 2005. zaposlen kao sound engineer/audio montažer u najstarijoj HR filmskoj producentskoj kući – Croatia Film. U njegovom studiju pozabaviti ćemo se temama studijskih standarda, zvučne izolacije, audio montaže, miksanja i postprodukcije.
https://www.myspace.com/ikom01

– u nastavku radionice, drugog dana, predviđena je panel diskusija sa producentima na temu metode i iskustva u produkciji, kroz koju ćemo pokušati dobiti uvid u stečena znanja i preferencije po pitanju sredstava za rad, trikova i korisnih savjeta za grupu. Nakon toga slijedi rad u našem malom studiju gdje će sudionici imati priliku stvarati glazbu koristeći materijale generirane i snimljene dan ranije, te razmjenjivati savjete i iskustva uz rad sa stručnjacima, sudionicima panela.

– trećeg dana u goste nam dolazi Njemac Cee iz Al Hace koji će održati Ableton radionicu! Abelton glazbeni softver ima niz poklonika među skladateljima, glazbenicima i DJ-ima diljem svijeta. Kirurg za beatove CEE (al Haca, Crunchtime) vodit će predavanja o niz tema s posebnim naglaskom na specijalne tehnike programiranja te kreativne metode procesuiranja zvuka. "Želim pokazati niz glazbenih pristupa do kojih sami možda nikad ne bi došli", kaže Cee. Radionicu podržavaju Jazzmutant i M-Audio, te Ableton Live.
www.myspace.com/alhaca

– četvrti dan družit ćemo se s jednim od najutjecajnijih kanadskih producenata elektronske glazbe- Deadbeatom koji će korisnim savjetima pomoći prisutnima i s njima provesti puna tri sata diskutirajući o njihovim dosadašnjim radovima, te radovima isproduciranima unutar tri dana održavanja radionice.
www.myspace.com/deadbeatcomputermusic

Edukativni dio programa je besplatan.

POZNATI SVI GOSTI ZA PREDSTOJEÆI ILLECTRICITY U ZAGREB

Slanjem maila na adresu illektronskaglazbaETillectricity.com aplicirate na radionicu produkcije elektronske glazbe koja će se održati od ponedjeljka do četvrtka (1. do 4. prosinca) od 18:30-21:30h. Proslijeđen će vam biti kratki obrazac kojeg biste trebali ispuniti i poslati mailom najkasnije do srijede (26. studenog). Uz aplikaciju potrebno je uploadati ili linkati nešto vaših materijala, jer je za sudjelovanje ipak potrebno osnovno znanje! Radionice će obuhvaćati teoretski i praktični dio. Radi se u malim grupama (od 6 do 8 ljudi). Info onima koji su primljeni stići će na mejlove najkasnije do 28.11.

Radionica je zamišljena kao kreativna igraonica za odrasle kroz koju će svi imati priliku nadopuniti svoja znanja, te se družiti s nekim od najvećih majstora elektronske glazbe. Nemojte se bojati, nema ocjena ni minusa iz zalaganja! Doduše, od domaćeg rada se nećete izvući… Sretno!

NUCOMMERS NIGHT PRIJAVE
Imate još samo 2 (slovima: DVA) dana da se prijavite na Nucomers night! Podsjećamo – najbolji od vas imat će priliku pokazati svoje znanje i umijeće u svima omiljenom KSET-u  29. studenog i osvojiti vrijedne nagrade našeg velikodušnog sponzora Native Instruments.

VIŠE – ILLECTRIC CITY PREDSTAVLJA NUCOMMERS NIGHT

{snippet 1}

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2