Skip to main content
  • 21.01.2016.

Re-Programiranje i old school Underground u Jungli!

Unatoč tome što su grane oko tebe ogoljele i umataš se u prijenosne poplone, u Splitu postoji jedno bujno mjesto izvan svekolike zimske hibernacije.

 
Glasna i puna života tako stoji jedna Jungla s ciljem da ozeleni tvoje unutarnje mentalno-emocionalne pejzaže pretvorene u pustinju svime onime što život od tebe zahtijeva tijekom tjedna. Vikend je tvoj i ne daj ga nikome!

 
Pa tako petak, 22. siječnja, stiže kao dekompresija i reprogramiranje, odstranjivanje bugova i optimizacija radosti s Re-Program Network. Sasvim novi, ozareno svjež serijal partyja nastaje pod stručnim prstom Igora Balova, elektronički nastrojenima poznatijeg i kao Dzoleescu. Igorov plan i program, osim gušta, iskupljenja i reprogramiranja emocija. ima i točku u kojoj daje priliku novim mladim ljudima koji preuzimaju tabor elektroničkog s domaćih i regionalnih ulica. Za inauguralni petak, od 11 do 3 ujutro, pod paskom pult drži mladi DJ Susa, a od trojke nadalje preuzima sam Dzoleescu. Znate kako priča ide. Ako ćeš ikada sresti demona ili onostrano to će bit u tri ujutro kada je opna između svjetova najtanja.

 
Šetalište Ivana Meštrovića u subotu, 23. siječnja s Dubrovnik Underground pres. M'tlaren. pak mijenja svoju namjenu u plesalište s jednim undergroundom i to baš onim koji domom zove grad podno dubrovačkih zidina.
 
Pojam undergrounda stoji za toliko stvari, prva je linija obrane mondenog, od kodificiranog i najmanjeg zajedničkog nazivnika običnog. Predstavlja slobodu izražavanja u umjetnosti, komunikaciji, literaturi. Underground je mjesto gdje nastaju zigote ideja i zadobivaju svoje oblike u realnosti, mjesto gdje se one susreću, sukobljavaju i množe i zbog toga postaju bolje i profinjenije. Underground je stvarna manifestacija društva, koja od njega nastaje i u kružnoj petlji beskonačnosti ga mijenja, samo da bi bi još jednom bila promijenjena od njega samoga. Zašto bježi pod zemlju? Jer uhvati li ga danje svjetlo prosječnosti gubi postokus autentičnosti koji odzvanja uhom još danima nakon što zvučnici utihnu.

 
S time na umu gerila Dubrovnik Undergrounda kao misiju stavlja borbu protiv trivijalizacije umjetnosti kroz mainstream kuturu, pa zahvalni na ludo dobroj 2015. počinju novu godinu uz M'tlarena kojem se pridružuje i DJ Jock.
 
Počinjemo sat prije no što zakoračimo u nedjeljno jutro i ne stajemo do 7. Do 1 ujutro upadaš za 30 HR novaca, a nakon dodaješ još jednu desetku, dok su s vama u stereo trijadama na lineupu: 
 
■ Flora vs Lija [M'tlaren]
■ Vecky vs Jux [M'tlaren,OZ]
Maroje vs ČX [M'tlaren,BitchBlack]
 
Dođi, zakorači underground, pleši, voli i budi! Jungla zove!
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2