Skip to main content
  • 16.03.2016.

Reform slavi sedmi rođendan uz Valentina Kanzyania

Reform je nastao 2009. godine kada su Luka K i Dj Nicole svirali dosta puta zajedno u Boogaloo clubu i počeli se družiti više.

Piše: 


U to vrijeme se otvorio i klub Sirup, te je tadašnji Nikolin partner Pytzek postao rezident u spomenutom klubu. Došli su do ideje da naprave neku večer zajedno. Tu su još dodali Sašu Pocrnića iz Splita kao grafičkog dizajnera flajera i logoa. Luka K je tada imao neke veze i lagano su počeli graditi svoju večer. Pomoglo je i to što su obojica već bili poznati na zagrebačkoj DJ sceni i ljudi su vrlo brzo prepoznali kvalitetu. Pod imenom Reform su nastupali na domaćim i regionalnim festivalima.
{youtube}zzCX62wcjHE{/youtube}

Sedmi rođendan slavi se s dva partija, a prvi je 15.4. na podiju zagrebačkog Mastersa kada momci spremaju ne samo povratak Luke K iz dijaspore, već i povratak jednog specijalnog gosta.

Valentino Kanzyani, raver i profesionalac, te možda najveći "čager" među DJ-ima. Vjerojatno je zadnje ime koje bi očekivali na line upu Reforma, prvenstveno jer je domaćoj publici najpoznatiji iz perioda kad se puštao neki dosta tvrđi sound nego danas, no Valentino je u svojoj dugoj i bogatoj karijeri odvrtio sve moguće žanrove i podžanrove elektroničke glazbe, uvijek tražeći inspiraciju u nekom novom zvuku pa kombinirajući ga sa starim pločama iz svoje goleme kolekcije stvarao vlastiti glazbeni izričaj, u kojem je zapravo jedina konstanta virtuoznost kojom sve te žanrove umije povezati u jedan besprijekorno plesni audio trip!
{youtube}S43slYoFkWo{/youtube}

Baš zbog toga je Valentino miljenik publike mnogih kultnih rave okupljališta poput berlinskog Club der Visionaere-a ili rumunjskog Sunwaves festivala gdje se njegovi maratonski setovi s nestrpljenjem očekuju, pa sigurni smo da će osvojiti i srca Masteraša. Njemu je pak bila želja zasvirati u Mastersu otkad se prvi put slučajno tamo našao, a ekipa Reforma se veseli doživjeti jedno staro ime u potpuno novom svjetlu – odnosno mraku omiljenog drvenog podija na Ravnicama!
{youtube}Gg6TjT4L2nc{/youtube}
 
U 6 godina Reform je u Zagreb doveo mnoga poznata deep/tech house imena, a neki od njih su po prvi put zasvirali u Zagrebu/Hrvatskoj poput Shaun Reeves (Visionquest), Jay Shepheard (Retrofit), Matt Tolfrey (Leftroom), Kate Simko (Spectral Sound), Simon Baker (20/20 Vision), M A N I K (Ovum), Shur-i-Kan (Freerange), Dolan Bergin (Electric Minds), Geddes (No Fit State), Dave DK (Kompakt).

Line up:
Valentino Kanzyani
Luka K
Nicole

Ulaz: 60kn

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2