Skip to main content
  • 16.04.2019.

Riječki Rave humanitarac za 3. Maj!

Teće treće tisućljeće, a teče i saga ružnih zbivanja, tuge i teškoća naših sunarodnjaka upletenih u pipke kontroverze 3. Maja.

Piše: 


Nakon što je beskonačno razvučen po medijima, do neprepoznatljivosti pervertiranih činjenica u farsi gašenja malih požara dok buktinja guta obiteljske sudbine u kreativnim pokušajima preživljavanja, Riječani i Riječanke odlučili su ne više stajati po strani i pokrivati oči, uši i usta u vezi 3. Maja.

Umjetnici, glazbenici i oni koji umjetnost i glazbu cijene uvijek su nekako sjedili na ivici događanja, vidjeli dalje i poduzimali hrabrije od spore lijene birokratsko pravne zmije koja gmiže neometana stvarnošću života. Tako se okupila ekipa koja će pod okriljem Das Tunnelprojekta 3.30, ovoga petka, 19. travnja, u mrežasto tunelsko tijelo ispod grada Rijeke pozvati sva ona tijela, umove i srca koja se žele pridružiti humanitarnom Raveu.

Kako sami objašnjavaju cilj, želju i altruističku potrebu da olakšaju patnju zajedništvom, da pomognu kako mogu i na način koji je najpotrebniji onima najugroženijima: "u svojoj vlastitoj borbi spoznaja i buđenja, ostaje samo mali čovjek s mišlju “ ..baš me briga, ne dešava se meni…to je ionako tamo negdje daleko iza sedam gora…” Ali to nije tamo negdje daleko iza sedam gora, već nema ni sedam katova, ni sedam prozora, a ni sedam ulica.. čak ni gradova…već je tu, u našem gradu, u našem susjedstvu, u našoj kući… prijatelju, rođaku danas, tebi, meni sutra!"

Oni se ne bore parolama, prijetnjama i praznim obećanjima, već akcijom naoružanom glazbom, plesom i ljudima dobre volje, u borbu protiv pasivnosti uključuju se poduzimanjem plesnih koraka. Tunel je tunel upravo zato što uvijek postoji i njegov kraj, on je procijep, kruto mračno mjesto razreza od vanjskog svijeta gdje sunce sija. Svi tuneli imaju kraj i na kraju Das Tunnelprojekta stoji glazba koja će osvijetliti tuđe mrakove jer, kako kažu, "dobro je činiti dobro, a sve je lakše kada nisi sam."

Pa dođi i pleši koliko ti koža, tetive i mišići dozvole, pleši za nešto dok se za pultom izmjenjuju:
ANA ANTONOVA
AMOR
BELLEN
BRX
DJ JOPA
FISHERMAN'S FRIEND
J. POPOWITCH
ONE N
ROLAND
SAMO TAKO Live
TOM JAY
VIRGIN HELENA  

FB EVENT
https://www.facebook.com/events/365314300729911/

Sve može biti riješeno, no u međuvremenu treba preživjeti i živjeti. Donacija za ovaj sućutni iskreni humani plesnjak u tunelu  iznosi 40 kn i sav novac odlazi u kupnju hrane za gladne obitelji radnika 3. maja, posebice obitelji s dvoje i više djece. Rave je oduvijek bio zajednica nasuprot izolacije. Dođi, podrži, pleši, pozovi sve ljude velika srca da se s nama uključe u stagnaciju tuge pokretom, (društvenim, fizičkim i ljudskim) i hvala unaprijed svima koji će se odazvati.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk