Skip to main content
  • robert babicz
  • 19.04.2013.

Robert Babicz live u Sirupu

Posakrivavši se iza čak više od  20 aliaseva i pseudonima Robert Babicz, njemački producent poljskog podrijetla, jedan je od ključnih europskih techno DJ-eva  protekla dva desetljeća.

Naslovna foto

Robert Babicz

„Acid Science Trax''naziv je njegovog prvog singla iz 1992., a već je dvije godine kasnije s Michaelom Zoselom pokrenuo prvi label Junkfood Records. Od silnih aliaseva najveći je uspjeh požnjeo pod onim Rob Acid još u devedesetima, a danas glazbu potpisuje uglavnom svojim pravim imenom te su njegovi uratci često u setovima svih relevantnih velikih imena elektroničke glazbe. Među njegove obožavatelje spadaju između ostalih John Digweed, Sasha, Carl Cox, Sven Vath, Mauro Picotto, Michael Mayer i Marc Romboy, za čije je izdavačke kuće objavio neke od svojih najvećih uspješnica te koji su ga uvrstili u svoje službene miksane kompilacije.

Babicz je unatrag nekoliko godina pokrenuo još dva labela, Shortcut, te Babiczstyle koji opisuje kao „platformu najviše zvučne kvalitete te mjesto za izdavanje kako svojih  tako i stvari prijatelja.

{youtube}nnR8YUJaSVs{/youtube}

Oduvijek fasciniran tehnologijom i njenim mogućnostima, Babicz često ima live nastupe, a da provjerimo kako to zvuči omogućili su nam momci iz Shifta već u subotu 20. travnja u Sirupu uz potporu DJ Gogoleska i FM-a. Do tad slobodno bacite uho i oko na Babiczev blog na kojem redovito dijeli svoja mišljenja o glazbi, najnovije mikseve, besplatne trake, ali i fotografije s koje od brojnih turneja.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2