Skip to main content

Samo Moderno u Splitu i nikako drugačije!

Kameleoni su majstori kamuflaže, vrhunski mimikričari gmazovskoga. Znaš kako to ide – ne preživljava nužno najjači ni najveći, već onaj koji se najbolje prilagodi situaciji u okolini.

 
A situacija je takva da znamo što trebaš oko subotnjih ponoćnih ura, da znamo kojim bojama te boji tjedan i da žudiš da tvoje prave procure kroz njih na flooru. Pa baš tako, pod očaravajuće tamnim ranojutarnjim kutevima gledišta E!Nights-a, 4. ožujka staro stavljaš u kutije i skladišta, na tavane pod ključ i u špajze jer je u Kameleonu vrijeme za "Samo Moderno". Sve dobro i suvremeno što sada živi punim plućima nastalo je na kamenim temeljcima oldschool-a, mutiranom kroz društvene prakse koje su ih prihvatile kao svoje i pustile u osobni prostor svojih noći, dok house, nu disco i bezvremenski hitovi koji zore na podijima stižu iz ruku modernista Kloxa, Peppera, Sensinija, a s nama je i Pille. Pleše se od sata prije ponoći sve do 5 ujutro za trideset dlakavih kuna.

 
Institucije i osobni dokumenti ga poznaju kao Milana Pivalicu, a ti za znaš pod aliasom Pille. Na plodnom tlu splitskog undergrounda izniknulo je tako nezaobilazno ime domaće elektronike kao DJ, producent, promotor, zaljubljenik, multifunkcionalni glazbeni lutalac, no prije svega umjetnik koji živi i diše glazbu bez koje ne može zamisliti dan već dva desetljeća. Posljednje tri godine loviš ga kao glavnog rezidenta i osnivača E! Nights subota koje se odvijaju u varljivom, zaigranom i snalažljivom elektroničkom Kameleonu.
 
Da pitaš baš Kloxa samoga i nikog drugog dobio bi ovaj odgovor: "Glazba, kao i druge vrste umjetnosti, ima svoj poseban način na koji usrećuje ljude. Taj osjećaj kojeg meni pruža želim prenijeti na ljude u svojim setovima." Zapetljan u deep house i nu disco, finalist prvoga ikada održanog burn Residency-ja u Hrvatskoj na podiju je već desetljeće da bi se 2014. sve pretočilo u projekt koji je s istomišljenicima i partnerima u zločinu zaplovio duboko pod jedrima već ti poznatog Deepholica

FB EVENT: E! Nights presents Samo Moderno, subota 04/03

 
Modernost, modernizam i modernitet oni su koji označavaju rez i ugodni procjep spram svega starog i ograničavajućeg, one prakse koje jašu suvremeni val novih spoznaja i tendencija za baš svoj trenutak u vremenu. Pa dođi u splitsko grotlo jer biti će samo moderno, samo glasno i samo sjajno!
 
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop