Skip to main content

Sequence No.1 na legendarnom flooru Pirovca!

Baš tamo u starom dijelu Pirovca nalazi se jedan klub. Ime mu je MS i samo dva slova su dovoljna da podsjete lokalce na bezbrojno undergroundičenje među ovim zidovima.

 
Koliko bezbrojno? Od 1989.! Toliko. Rezidentsku palicu dugo je držao Stipe Jazzy Širinić, a znaš da nisi kul skroz dok nemaš srednje ime. Tek tada imaš ključeve za ulazak u legendu. Pa je Stipe tako zasvirao i u klubu Capella kao i Aurori, u kojoj je stao uz bok ekipe poput Davida Moralesa, Kevina Saundersona, Jeffa Millsa…
 
U novom tisućljeću na flooru MS-a zatekli su se i Darren Emerson, Valentino Kanzyani, Pier Bucci, Sergej Snooze, a noći i jutra su se gubila i na afterima Porata i Barbarellas kluba. Na dvije etaže, jednoj zemaljskoj prizemljenoj i drugoj u nebeskim etažama galerije, pleše se na Electrovoice razglas uz bljeskavu pratnju Martin lighta.

 
Svi ovi potencijali će 19. dana mjeseca prosinca biti na pirovečkom tlu uposleni za sasvim specifične glazbene sekvence, ritmična vibriranja pod prstima Felvera, Sergeja Snoozea, Širinića samoga, Sequence No.1. Sekvenca sugerira razum, redoslijed, red koji izranja iz kaosa kakofonije svakodnevice. Obilježava ju stabilna promjena struktura s obzirom na vrijeme, a vrijeme je, kako znaš, samo način svemira da učini da se svi događaji ne dogode istovremeno.

 
Prvi upravitelj sekvence je Felver. Marijan je također jedna od legendi koja je svojim rukama gradila scenu glavnog grada tvoje zemlje i ujedno i otac jednog od najuspješnijih projekata hrvatske elektronike Stereo Studija. Njegovi setovi obrazovali su domaću publiku po pitanju "drivinga", jer to je ono što jesu, vožnja kroz deep i tech poljane zvuka. Današnji Stereotipčanin tako stiže na podij Pirovca s punim šakama glazbe.

 
Uz njega stoji Sergej Snooze koji je prvi puta stupio u klub godinu prije no što se MS otvorio. Sada s adresom u Zagrebu nije ni stranac podijima Moskve i Londona. Zaljubljen u vinile, zatekao se za pultom 2000. i to kao rezident Stylish programa u Aquariusu. Uskoro postaje i suosnivač Frequency Crewa koji se proslavio po nedjeljnim Sunday Frequency sessionima. Rodio se i Home Made Electronica label, specifično orijentiran na domaću i regionalnu produkciju, a 2008. ostvaruje se još jedan san kada u svoje ruke preuzima vlasničke papire i rezidenciju zagrebačkog Sirupa.

 
Stipe Jazzy Širinić dalmatinski je mag s kolekcijom vinila koja broji preko dest tisućica. Majstor danas pomalo zaboravljene vještine warm upa zagrijavao je za velike kao što su Deep Dish, Mateo & Matos, Frankie Knuckles, Satoshi Tomiie, Kenny Larkin, Kevin Yost… Stilski udomljen predominantno pod krovom housea i svih njegovih žanrovskih sestrica, fura te na nepredividivo putovanje. Onaj koji živi u glazbi već 30 godina zaista ima puno glazbenih priča za podijeliti. Uhvati koju na podiju MS kluba 19. prosinca oko jedanaestice! Vidimo se na flooru!
 

 

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop