Skip to main content
  • Shapeshifters
  • 7.02.2007.

Shapeshiftersi ovaj vikend u Sarajevu

U petak, 9. veljače gosti diskoteke Boulevard u Sarajevu će biti jedan od najpopularnijih svjetskih DJ dvojaca, koji su tvorci mnogih velikuh hitova poput: Lola's Theme, Back to Basics, Incredible, Sensitivity, riječ je o britanskom producentskom, remixerskom i DJ dvojcu, The Shapeshifters . Uz the Shapeshifters će nastupiti resident diskoteke, SrleOne, kao i DJ Aljosha. 

Piše: 

Naslovna foto

Shapeshifters

Da ugođaj bude potpun, organizatori će obezbijeti nezaboravan performance go-go plesaca i plesacica. Sam događaj počinje u 22:00h. Iza imena Shapeshifters krije se dvojac dj-a Max Reich i Simon Marlin, koji su 2003. svojim hitom "Lola's Theme" pogodili savršenu mješavinu modernog zvuka i nostalgije, i osvojili prestižna mjesta na svim svjetskim klupskim i radijskim top listama. "Lola's Theme" je uz nametanje novih standarda dance sceni, dobila podršku i najzagriženijih pristalica huosea.

U verziji koja je ponudila i vokalnu izvedbu, fantastična Cookie, inače gospel pjevačica, i po riječima Maxa i Simona, jedina osoba na svijetu koja je uopće mogla otpjevati tako zahtjevne dionice, "Lola's Theme" osvojila je eter i plesne podije Velike Britanije. Dvojac koji je Englezima vratio groove, sa svojom je uspješnicom proveo tjedne i tjedne na prvom mjestu UK liste. A onda je i kontinentalni dio Europe poželio da njihovi plesni podiji ožive u ritmu Shapeshiftersa. Odjednom su postali najtraženiji klupski program, a nakon ljetnih partyja i DJinga na Ibizi, za koje bi većina dala bogatstvo da im je prisustvovla, svi mediji su brujali o Shapeshifters dance fenomenu. Krajem prošle godine, Shapeshifters su izdali svoju prvu mixanu kompilaciju "House Grooves", koja je zaslužila "thumbs up" svih prestižnih britanskih kritičara, i ono još važnije, natjerala ljude natrag na plesni podij. Aktualni singl Shapeshiftersa nosi naziv "Sensitivity", a kao potvrdu uspjeha u 2004. zaslužili su i nominaciju za najbolj singl na Brit Awardsima.

"Lola's Theme" i "House Grooves"
izdaje Nocturnal Groove, izdavačka kuća koju je Simon pokrenuo zajedno sa suprugom Lolom. Lola je uostalom i tipičan primjer vječne inspiracije umejtnika, jer upravo su gramofonske ploče koje je slušala i njeno pjevušenje zaraznih melodija inspirirale Maxa i Simona za stvar koja im je preokrenula živote. Nocturnal Groove si je kao izdavačka kuća u zadatak uzela redefiniranje britanske, a kako je krenulo, i svjetske house scene.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2