Skip to main content
  • shapeshifters

Shapeshiftersi u Mostaru i Sarajevu

Ako ovih dana u Sarajevu i Mostaru naiđete na timove koji promoviraju nastup The Shapeshiftersa u tim gradovima svakako im pristupite, jer djele besplatne pozivnice samo za ponoljetne.

Piše: 

Naslovna foto

shapeshifters

U sklopu projekta Discover Ideas Everyday, The Shapeshifters će 26. listopada nastupiti u Domu mladih u Sarajevu i 27. listopada u klubu Scena u Mostaru.

The Shapeshifterse čini dvojac Max Reich i Simon Marlin, koji su 2003.  godine svojim hitom „Lola’s Theme” svjetsku glazbenu scenu promijenili zauvijek.
Pod krilaticom „Zaboravi na žanrove i pusti muziku da prirodno teče“ The Shapeshiftersi su svojim inovativnim pristupom stvaranju muzike nametnuli nove standarde na sceni, a kombinacijom underground house muzike s elementima funka, soula i techy doba, inicirali plesnu groznicu širom svijeta.

{youtube}VdLo-p6eeis{/youtube}

Simon je naklonjen funk i soul izražaju, dok Max inspiraciju pronalazi u techno muzici – upravo je to fuzija koja muziku The Shapeshiftersa čini tako dinamičnom i uzbudljivom Nakon „Lola’s Theme” slijedi mnoštvo hitova poput: "Back to Basics", "Incredible", "Sensitivity" i nevjerovatan uspon na svim svjetskim top listama. Simon i Max su trenutno zauzeti studijskim snimanjima, svirkama širom svijeta i potragom za novim pjesmama.

Shapeshiftersima će se pridružiti Bonjasky u b2b setu s Deanom Lukićem Megahertzom te Blackfrut. Za specijalne animacije i performance bit će zadužena AlterNacija.

Svoje pozivnice možete preuzeti na sljedećim lokacijama:

SARAJEVO:
Petak, 12.10. – ART KINO KRITERION od 23:00 – 00:00h
Petak, 12.10. – HACIENDA Club od 00:00 – 01:00h

MOSTAR:
Od petka, 12.10. mozete svoju pozivnicu preuzeti u BLACK PEARL CAFE-u.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop