Skip to main content
  • 7.11.2017.

Šibenski Nox Festival objavio imena

Prošlo je točno 3 godine od prvog izdanja Nox festival u Šibeniku – serije underground partija koji su probudili uspavanu šibensku i dalmatinsku partijanersku scenu.

Piše: 


Nakon dvije i pol godine od posljednjeg Noxa, u subotu 11.11. održat će se prvo ovogodišnje izdanje festivala. Prošla lokacija u centru Šibenika (u derutnom nadvožnjaku koji nikad nije sagrađen do kraja) organizatorima više nije dana na korištenje, tako da je Nox ovu zimu našao novi dom. Iznimno atraktivna lokacija na prostoru bivšeg vojnog kompleksa Minerska u Šibenskom kanalu, pokazala se idealnim prostorom za ovakvu vrstu partija, te će svoje vatreno krštenje imati upravo ovu subotu na povratničkom Nox partiju.

Glazbeni program Noxa u Šibenik je uvijek donosio nešto novo i rijetko viđeno u Šibeniku i okolici, a organizatori se tog recepta drže i ovog puta. Četiri DJ-a izmijenit će se za mix pultom, a headliner večeri sigurno je Amerikanac s prebivalištem u Berlinu – Jon Hester.

Rođen u Chicagu gdje je započeo glazbeni put, želja za promjenom i napretkom u poslu dovodi ga u prijestolnicu europske rave scene, Berlin. Tako zadnjih godina usavršava svoj specifičan zvuk i postaje jedan od cjenjenijih “pridošlica” na berlinskoj sceni. Njegovi DJ setovi temelje se na fizičkim ritmovima i pustolovnim programiranjima, tako da bez napora spaja različite vrste techna i housea. Uz zanimljivu prisutnost i smisao za priču, gradi jedinstvenu vezu sa svakom publikom i dovodi atmosferu do usijanja. Nastup na Noxu bit će mu prvi dolazak u Hrvatsku, a njegov set donijet će zvukove berlinskog techna s primjesama Chicaga i Detroita, zvukove kakvi se rijetko imaju priliku čuti na ovim područjima.

Uz Jona, prvi nastup u Dalmacija također će imati i Slovenka s prebivalištem u Slavonskom Brodu, Lea Tolić poznata kao i Mistress Milea. Lea je novo osvježenje na sceni i mlada nada u usponu. Njena karizma, odlična intuitivna selekcija i majstorovo u miksanju okosnice su onoga što publiku čeka kada Mistress Milea preuzme pult. U samo četiri mjeseca njenog aktivno bavljenja elektroničkom glazbom te organizacijom evenata dospjela je do 5 najboljih u Hrvatskoj Burn Residency finaliste. Nastupala je po cijeloj Hrvatskoj a česti gost je i u susjednoj nam Bosni i Srbiji. Njeni nastupi traju po nekoliko sati.

Dva lokalna predstavnika dolaze iz Zadra i Šibenika. Prvi je Toni Kostijal, koji predstavlja zadarsku party scenu. U zadnjih par godina probio se kao jedan od vodećih Dj-a svoje generacije, a njegova organizacija partija vratila je zadarske partijanere na plesne podije. Više je puta nastupao u Šibeniku, a njegovi nastup svaki put su oduševljavali Šibenčane i goste. Šibenčanin Lawrence Klein, odnosno Lovre Kanjer, koji je u svibnju pobijedio na hrvatskom izdaju Burn Residency Mix Off-a otvorit će ovogodišnji Nox. Svoj dobro izrađeni prepoznatljivi zvuk, koji mu je i donio vrijedna priznanja, i ovaj put će strpljivo prezentirati domaćoj publici.

Nox će svoja vrata na novoj lokaciji otvoriti u subotu u 23 sata a zabava će trajati sve do 7 ujutro. Organizatori su se pobrinuli za prijevoz autobusom i taksijem, tako da će svi posjetitelji moći lagano I sigurno doći do predivne lokacije uvale Minerska. Karte za prvi ovogodišnji Nox mogu se u pretprodaji kupiti u šibenskom caffe baru Skipper po cijeni od 40 kuna, ili na dan partija na ulazu po cijeni od 60 kuna. Ovogodišnje izdanje Noxa organizira se u suradnji dvije šibenske udruge za promicanje alternativne glazbe, Nota Šibenik i udruge P.A.R.K., koje su poznate po svojim dugogodišnjim manifestacijama u Šibeniku, open air partiju Sweet Sound of Summer, i festivalima Kulturaljka i Regius, te potporom Turističke zajednice i grada Šibenika. Sam event je medijski popraćen od strane Šibenik In-a, Klubske scene i RatCat-a.

Slogan ovogodišnjeg Noxa je poveznica Chicago – Berlin – Šibenik. Vidimo se u Minerskoj i rave on!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2