Skip to main content
  • 15.09.2016.

Sila se budi s gostom iz Francuske!

Svako djelovanje ima ujedno i kontradjelovanje koje kompenzira ono što prvo donosi u svijet. 

 
Sve oko tebe pleše i vrti se u pokušajima uspostavljanja ultimativne homeostaze uz natruhu činjenice da u svojim pulsiranjima svemir svaki puta mrvicu više očijuka s entropijom, ali potpuni raspad sistema na okupu drže sile – jake, slabe, mračne, sile svjetla i sve one između.
 
Iako naša sila u subotu, 17. rujna, manifestira svoju silnost u mraku bilo bi smiješno da vas mamimo standardnim faktoidom kako imamo kekse. Imamo i mnogo mnogo više, imamo pune ruke beata, pogled na jezero, rezidente, domaćeg i stranog gosta i plesače koji ne prihvaćaju zoru kao znak dovoljnosti svega onog plesnog. Bijele zastave su bijele samo zato jer se ponašaju kao slikarska platna.

 
No pod jednom drugom zastavom podno Eiffela kofere je spakirala legenda francuske scene Jack De Marseille. Iza aliasa živi Jacques Garrotta rođen 16. prosinca 1965. Jack je jedan od pionira, tip koji je ovdje od početka, koji se zaljubio u sve na struju još kasnih 80-ih kada se francuska scena tek pojavila kao zigota svojih budućih uspjeha. 
 
Odupirući se redukcijskim kategorizacijama pronalazi ono što mu se sviđa, miješa, kombinira i igra se s žanrovskim ograničenjima kao da su pikule. Zamisli sada bilo koji golemi festival koji je nešto značio za elektroniku, a sada isto načini za klubove. Šanse su da je gotovo trideset godina u glazbi Jacquesa upisalo na lineup tog mjesta. Utjecaji koji su oblikovali glazbenu estetiku živjeli su posvuda od disca, hard rocka, popa, hip-hopa, elektro funka pa sve do eksperimentalne elektronike, da bi se naposljetku zaustavio u naelektriziranom technu koji donosi i na podije najdraže Međimurke, tajanstvene mamice beata, Enygme.

 
Kako rezidentska ekipa ritmičke neutronske zvijezde koja orbitira u jednom dervišu međusobnog hranjenjenja energijom, Sylph i Gogolesko, vjeruje da se najbolje stvari događaju na razmeđima miješanja utjecaja domaćih i stranih ruku kao drugi gost na međimurske pute stiže DJ Mary, koji se već jednim maratoncem (sa ili bez počasnog kruga, nevažno je) upekao u neurone enigmatski nastrojenih plesača. Ranije godine su ga već zatekle nekoliko puta za pultom s Jackom pa energija susreta dva stara prijatelja puni prostoriju ljubavlju i poštovanjem koje postoji u procjepu njihove dvije osobe.
 
Kako upadaš? No prvo dođeš do Međimurja, uštimaš se na valnu dragih otvorenih gostoljubivih ljudi, stegneš si žnjirance i do 23.30 podržiš party s 60 novaca dok ćeš iza ovog doba dodati još 10. Skokni si na event, udari koji "Attending" i vidimo se na obali jezera!
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk