Skip to main content
  • 11.06.2018.

Što imaju zajedničko Ibiza, ludilo i Ultra?

Znaš li? Ovoga vikenda njihova poveznica jest Revelin. Bilo je to 15. stoljeće, srednji vijek je opravdavao svoj sufiks mraka u gradu moreplovaca, trgovaca, gospi i gospara, gradu krajnjega juga onoga što će postati tvoja zemlja, gradu povijesti, ekonomije, kulture, umjetnosti i pjesništva. Nitko nije ni slutio da će jedno mračno kameno zdanje Revelina spojiti duhove prošlosti s glazbom budućnosti za najbolje sadašnjosti.

Piše: 

Pa kada petak, 15. lipnja, razmota kandže i zapikne ih u nemirne dijelove tebe, kako to obično pred vikend biva, vrijeme je za Crazibizu u Revelinu. Tko je Crazibiza? Jedan od najkreativnijih produkcijskih dvojaca scene,momci koji su upali 2012. i ovdje su da ostanu sipajući svoj recept s preko 100 izdanja na velikosti najglasnijih labela poput Defected, Ushuaia, Pacha, Ministry of Sound, Hed Kandi… Majstori remixa jednako lako se hvataju undergrounda, mainstreama i bilo kojeg susjednog žanra pa su u remix karticu upisali raspon od Icona Popa, Axwella, Deadmau5-a preko Adele, Wamdue Projecta i Barbare Tucker, a svakoga četvrtka uvečer u rodnoj im Budimpešti 200 000 se uštima u njihov radio show na Music FM 89.5 dok na rasporedu turneja čeka 150 gaža, pa je prije nekoliko stanica u Mađarskoj, vrijeme je za noć u tvrđi. Od 11 uvečer do 6 ujutro i morskog svitanja u podršku ovdje su Tom Polo i električni ti DANCElectricPHILIPE, a vizualno- svjetlosni narativ u rukama je PhiberOptica i VJ Rooka.

Izmiliš na sunce u 6 ujutro, poliješ se vodom ili skočiš u more, baciš nešto u kljun, zatim kljun na jastuk, regrupiraš se I sakupiš novu rundu nemirnjaka za subotu jer stiže jedno odbrojavanje. Uz tik takanje sata plešeš na zagrijavanju za Ultru koje je ovog 16. lipnja pogonjeno na kalorijsko alkoholnu vrijednost sponzora Heinekena. Dok je oko i dalje pod čarima PhiberOptica i VJ Rooka, pult preuzimaju DJ Jerome, AIZY, Vanillaz i Joe2Shine. Ultra ja imala dug put i sasvim zasebnu povijest. Od ulica Miamija i prve inačice ‘99. postala je globalni brend i neminovno izgovorena riječ krda festivalskih lutalica elektroničkim.

Pa se spremi, pripremi, zakačunaj sve nedovršene poslove do petka popodne I navrati. Postoji razlog zašto Revelin nije samo mjesto i kamenje već I klub kulture, jer kultura je izlazak iz samoće animalnog, uživanje u zajedništvu onoga što voliš, davanje svoga vremena lijepome da bi raslo. Ne podržavaš praznim riječima već stopalima na flooru i akcijom. Dobro nam došli u Dubrovnik I uživajte!


 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2