Skip to main content
  • 6.11.2007.

Subota, 10.11. JabbaTon ft. DJ Splinter @ KSET

Iako je grad krcat zbivanjima taj dan, iz Jabbatona se nadaju da će neki ipak odlučiti skoknuti do KSETa poslušati odličnog slovenskog turntablista, DJ Splintera u čijem showu se može čuti od reggae-a, hip-hop-a, breakbeata pa sve do drum'n'bassa, naravno upotpunjeno scratchevima, a njegov stil podsjeća na svima poznate DJ Ahmaada, DJ Borku i sl. […]

Piše: 

Iako je grad krcat zbivanjima taj dan, iz Jabbatona se nadaju da će neki ipak odlučiti skoknuti do KSETa poslušati odličnog slovenskog turntablista, DJ Splintera u čijem showu se može čuti od reggae-a, hip-hop-a, breakbeata pa sve do drum'n'bassa, naravno upotpunjeno scratchevima, a njegov stil podsjeća na svima poznate DJ Ahmaada, DJ Borku i sl. Poznat je i po specifičnoj izradi flyera za svoje partye, najme stencil tehnikom oslikava singl ploče koje su naravno i više od samog flyera.
DJ Splinter je strastveni "gramofoničar", kako sam sebe voli nazivati, koji već cijelo desetljeće ne samo kao DJ, nego i kao organizator, slikar i writer obogaćuje slovensku hip-hop kulturu (ex Hip Hop Virus, Roll On Wax, Štajerski Rapattack, Scratching What Is It), te širi njen glazbeni spektar ne samo s organizacijom već i mnogim scratch sessionima te radionicama. Na hip-hop kulturu gleda jako široko, što je i vidljivo po njegovoj glazbenoj selekciji. U hip-hop maniri šeta kroz razne stilove kao što su 70's funk, jazz, reggae, hip-hop, etno, breakbeat, drum'n'bass…

Naknadno nam se pridružio i plesni bboy duo Ministry of Silly Walks (Cee Gun i Peewee) koji će Vas zabavljati ludim kretnjama u ritmu muzike za ples.. Yesh i Venom su pak za zagrijavanje pred nastup Jon More-a (Coldcut) u Aquariusu tjedan kasnije, spremili set najboljih Coldcut stvari, naravno po vlastitom izboru, stoga dođite malo ranije u KSET.

+ na ulazu bi se moglo pronaći i ponešto besplatne JabbaKije pa požurite…

Ministry of Silly Walks (Zagreb)
Prvi su hrvatski "funk style" duo, a nazvali su se Ministry of Silly Walks jer je njihov pogled na funk stilove sličan Monty Pythonovim budalastim kretnjama. Cee Gun se bavi plesom od 2000. i specijalist je za popping, dok je Peewee-eva specijalnost locking a u plesu je od 1999. Tokom godina su skupili brojne nastupe te su obojica vrlo iskusni plesači i koreografi. Što su popping i locking i kako izgleda taj "budalasti" ples, saznajte u subotu na JabbaTonu!

www.myspace.com/funkyministry
 
Yesh & Venom
Kodin
Koknee

VJ Khumche

Start: 22:00
Ulaz: 20kn

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk