Skip to main content
  • 21.02.2016.

Suosnivač jednog od najvećih house labela u Zagrebu i Splitu

Institucija koja 18 godina svojim pristupom glazbi okuplja talentirane instrumentaliste, producente, DJ-e, vokaliste i druge stvaratelje glazbe, u 2016. godini svoj će dom postaviti u Montrealu i u njemu ugostiti 70 najtalentiranijih glazbenika iz cijelog svijeta.

Piše: 


Red Bull Music Academy u svojih mjesec dana intenzivnog djelovanja epicentar je intimnih predavanja, radionica, kreativnih procesa u studiju, kao i svakodnevnih noćnih partija. Kako bi glazbenim entuzijastima diljem svijeta otkrila dašak svoje atmosfere, Akademija tijekom godine posjećuje svjetske metropole, a uskoro stiže i u Hrvatsku, i to u Zagreb i Split.
{youtube}7Ml9yDkjenI{/youtube}

Ime koje će početkom ožujka predstaviti Akademiju većini glazbenih sljedbenika već je poznato. Legendarni Chez Damier svjedočio je nekim od najznačajnijih trenutaka u povijesti house i techno glazbe. A svoju priču ispričat će 3. ožujka u 18:00 sati u Zagreb Eye Vidikovcu, nakon čega će posjetitelje počastiti setom na istom mjestu od 21:00 do 01:00. Ulaznice za party dostupne su u pretprodaji u Zagreb Eyeu po cijeni od 30 kn. Predavanje (session) bit će omogućeno ograničenom broju ljudi, stoga, želiš li biti tu, pošalji mail s naznakom 'Session' na rsvp@redbull.hr do 1. ožujka.
{youtube}vNMM0Fi_iSM{/youtube}

Sutradan, 4. ožujka, Chez putuje u Split, gdje će nastupiti u klubu Judino Drvo. Cijena ulaznice za splitski Red Bull Music Academy Night je 30 kn. Kao uvertira u Chezov set u Zagrebu i Splitu, za pult će prije njega stati Eddy Ramich.

Chez je jedan od onih koji je uvelike pridonio svjetskoj house sceni. Sa svojim partnerom Ronom Trentom zaslužan je za osnivanje Prescription Recordsa, naširoko poznatog kao jednog od najvećih house labela svih vremena. Tu su još i njegove uloge u stvaranju The Morning Factoryja, kao i komada glazbene povijesti koje dokazuju njegov doprinos house glazbi tijekom godina, kao što su KMS, The Music Institute i The Belleville Three.
{youtube}6AWRP3ynzI8{/youtube}

U svojoj umjetničkoj ulozi, Damier predstavlja savršen spoj: svoju smjelost zadržao je od 1989. sve do sada, a kada to poveže sa svojim jedinstvenim naslijeđem, njegov DJ performans dvostruko je impresivan. Danas su njegovi setovi potpuno unikatni, i ne samo zbog iskustva i znanja kojim raspolaže. Nakon svojevrsne stanke, serija izdanja za njemački label Mojuba dali su naznaku da se Damier vraća novonastalim umjetnicima pokazati put. S nastupima po manje-više svim kutovima zemaljske kugle, Chez je današnji house junak.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2