Skip to main content
  • 6.05.2019.

Superžena Nina Kraviz DJ-ica je s najviše festivalskih nastupa u 2018.

Ruskinja Nina Kraviz uvjerljivo drži prvo mjesto na popisu DJ-a koji najčešće putuju po festivalima, tvrdi platforma Festicket, specijalizirana za putovanja i partijanje, a bazirana u Velikoj Britaniji.

Piše: 


Svoje su istraživanje proveli na bazi podataka u kojoj se našlo preko 500 pojedinačnih nastupa i oko 1200 festivala i došli do zaključka da je Nina u prošloj godini nastupila na čak 35 evenata, među kojima je bio i njezin itekako zapamćeni set na Kineskom zidu.

Očito snažnu i marljivu Ninu slijedi još jedna žena, Amelie Lens, koja je odsvirala na 27 festivala u 2018., što je ogroman skok jer je godinu prije bila na tek njih četiri. Na trećem mjestu je Armin van Buuren s jednim setom manje od Amelie, dok je na čevrtom Charlotte de Witte s 24 seta, a Dimitri Vegas & Like Mike ih imaju 22.

Zanimljivo je vidjeti i da glazbenici čiji žanr nije elektronika, koji su također bili obuhvaćeni u istraživanju, nastupaju značajno manje – prvi na toj listi, The Killersi, odradili su 18 koncerata, a slijede ih Arctic Monkeysi s16, Gorillaz s 13, Imagine Dragons s 12 i Liam Gallagher s 11.

Za ovu sezonu superžena Nina Kraviz ima bookiranih 20-ak evenata, a prva je prilika da ju se čuje u našoj blizini je na Sea Staru, koji će preuzeti Stella Maris 24. i 25. svibnja. Za ovaj ples ulaznice su dostupne na Entriju.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2