Baner

Swamp Up Rijeka! - ABOP, nemanja, Flip Flop Fatality, Lovely Quinces

Četvrtak, 10 Rujan 2020

Sve je spremno za cjelovečernji program pod nazivom Swamp Up Rijeka! koji je na programu u petak, 11.9. od 19h  ispred nove kulturne lokacije u Rijeci, Exportdrva.


Iza naziva Swamp Up Rijeka! krije se cjelovečernji open air koncert renomiranih domaćih alternativnih bendova. Riječ je o originalnim glazbenicima koji unose svježinu, skloni su eksperimentiranju, a njihov respektabilan svirački staž zalog je kvaliteti nastupa.Riječku, ali i širu publiku ispred Exportdrva očekuje različit miks žanrova kao i premijerni nastupi s svježim materijalima svih gostiju. Ili jednostavnije: plesno ludilo u ritmu dva bubnja by ABOP, psihodelično putovanje u režiji nemanja, Lovely Quinces dolazi s bendom in your face, a koncert otvaraju lokalni math-rock asevi Flip Flop Fatality. Vizualni identitet potpisuje studio za grafičko oblikovanje Vizualab iz Zagreba. Ograničen broj ulaznica po pretprodajnoj cijeni od 30 kn dostupan je u sustavu Entrio, dok će na dan koncerta cijena iznositi 50 kn.

Satnica:
19.00h vrata
20.00h Flip Flop Fatality
20.45h Lovely Quinces
21.40h nemanja
22.50h ABOP

No, osim koncertnog tuluma publika će moći razgledati i posebnu izložbu pod nazivom “MOČVARA: OPAKI I NAOPAKI DIZAJN”. Riječ je o plakatima nekolicine autora koji su usko vezani za klub Močvaru. Jednako kako je kroz preko 20 godina djelovanja definiran glazbenim i socijalnim sadržajima, zagrebački klub Močvara je prepoznatljivost u javnosti izgradio i uz pomoć jedinstvenog i prepoznatljivog oblikovanja vizualnih materijala kojima su promovirani klub i klupski programi. Od 1995. godine do danas Udruženje za razvoj kulture „URK“ i klub Močvara tiskali su više od 1500 plakata. Na ovoj izložbi prikazat će se mali i pažljivo odabrani dio plakata koji su tijekom godina vizualno predstavljali aktivnosti kluba Močvara. Osim u petak za vrijeme koncerta, izložbu je moguće pogledati od 14. do 17.9. od 11h do 21h u Exportdrvu, a ulaz je slobodan.Obogaćivanje kulturne ponude u posebnoj godini za grad Rijeku, kao i povlačenje glazbenih paralela između Zagreba i Rijeke ili još preciznije, ono što je klub Močvara gradio na obalama Save, Rijeka je na obalama Rječine živjela, glavne su odrednice programa koji je  nastao specijalno za ovu priliku, riječku titulu Europska prijestolnice kulture.Swamp Up Rijeka! zajednički organiziraju zagrebački Udruženje za razvoj kulture “URK”/klub Močvara i riječki Distune promotion u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze virusom COVID-19. Radi zaštite općeg zdravlja, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačana osobna higijena, fizička udaljenost te nošenje zaštitnih maski, dok će se na ulazu posjetiteljima mjeriti temperatura te utvrđivati istinitost datih podatka za ulaznice.

Swamp Up Rijeka! - ABOP, nemanja, Flip Flop Fatality, Lovely Quinces