Skip to main content

Tajnoviti Claptone stiže u Dubrovnik

Da si kojim slučajem u prvim desetljećima 16. stoljeća molio vijeće umoljenih svom žestinom bića svoga za nešto, molio bi odobrenje za izgradnju Revelina. I dobio bi ga. Bravo za tebe.

Piše: 


No,kako nisi i kako su tvoji preci to učinili umjesto tebe zapali im svijeću i budi sretan da sada imaš jedan od top 40 klubova čitavog planeta. Negdašnja prgavost turskoj sablji danas je mjesto inkluzije, plesa i slobode da budeš, unutar sasvim svoga kluba kulture. Usidren u Dubrovniku, usidren u  glazbi s vlastitim magnetnim poljem za one koji se primarno smatraju plesačima, 7. rujna jednako rujna zora čeka se uz let na krilima najopskurnije lika scene – Claptonea.

Kao nešto iz uvrnutog kabuki kazališta, nastranog karnevala, oslobođen pod maskom sluša muze koje su odavno znale talent ne treba lice, samo ruke i glave kroz koje da se ispolji. Glazba je nešto što živi u oblaku na raspolaganju tvome užitku i konkretni medij prijenosa iz oblaka na zemlju je nevažan. Claptone dekonstruira kult ličnosti koji je pomeo suvremenu elektroničku glazbu i vraća se na ishodište onoga što je esencijalno, glazbi samoj. Lice nestaje i pojavljuje se forma, nudeći vizualnom društvu nešto da gleda. Poništavajući sebe glazba postaje jasnija.

Pa u napomeni da se osjeća neprekidno nadahnut svom bukom svijeta, sam sebe opisuje riječima koje bi pronašao na početku neke bajkovite priče Lewisa Carrola: "U dugo zaboravljenom svijetu, mnogo generacija prije, ptici nalik forma izronila je iz drvene tame, plutajući i trepereći, kližući i sanjajući. Osvijetljena iz pozadine sjajem prelijevajućeg se svjetla, ova nerazlučiva forma nosila je očaravajući zlatnu masku. Njen dugi kljun survao se prema dolje kao invertirani rog i od tada, ljudi su se referirali na ovo mistično biće jednostavno kao Claptone."

No, ovaj povratnik u Revelin kljun i kandže uposlio je u glazbenom prije nekoliko godina kada se rađa i prvi album i na njemu smješteni globalni hit remix Grammyjem nagrađivane jazz legende Gregoryja Portera. Remix je odmah preuzeo BBC Radio 1 i postao jedna od najpopularnijih traka ibiškog pijeska osiguravajući Claptoneu nagradu najboljeg producenta. Kako inspiracije ne čekaju nikoga, najavljen je drugi punokrvni album imena"Fantast" – možda nazivom aludirajući na poimeničenje pridjeva fantastično kao zbijenog u jednu osobu koja je tada jednostavno "Fantast" ili se referira na korijen esencijalne osobine svih onih stvari u kojima uživaš.
{youtube}e_YvqX-2yOI{/youtube}

Sadržavat će 13 traka koji će slušatelju ponuditi razne sonične teksture i boje. Za sada je izdana prva traka s albuma "In The Night" na kojoj je uposlio vokal Bena Duffyja i stvorio dragulj na razmeđu elektronike i popa s prilično neobičnim tekstovima poput "'When would I return if not in the night? What would our love look like, if not with you letting me go? Which song will you be humming when thunder and lightning are coming?'. I tako, dok 2018. teče, golemi Masquerade projekt nastavlja se dalje i teče binama Los Angelesa, Berlina, Pariza, Melbournea, Barcelone i New Yorka kao i Tomorrowlandom, Meltom, Amnesiom, Green Valley-em…
{youtube}h8vEgWX02B4{/youtube}

Pa u ovoj maškaradi, hibridizaciji i poništavanju identiteta ptice lete u blizini house oblaka sa štukaturom funka, soula, popa i daškom indiea. Zakrabuljen, zamaskiran, anoniman u masi tijela, slobodan u svojoj neprepoznatljivosti još jednom tjera Revelin na ples. Kao vjetar podno krila stoji eklektično električno i sasvim naš DANCElectricPHILIPE uz vizualne užitke pod paskom PhiberOptica i ROOK VJ-a.

Svaka ptica svome jatu leti. Dobro nam došli na naš!

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop