Skip to main content
  • 11.01.2016.

Techno petorka pod jedrima Technotice u Jungli!

Godine prolaze, vode ispod mostova teku i stvari se razvijaju i rastu. Baš ovu razvojnu putanju bujanja usvojila je i Technotica.

 
Prije više od tri godine Jolly Joke i Galinac Galinac postali su ponosni vođe novog projekta nastalog na entuzijazmu, radu i upornosti. Shvativši da im se vizije onoga što bi hrvatska techno scena mogla biti poklapaju udružuju svoje glazbene organizacije Hard Sintetic i Twister Pitch i nastaje Technotica kakvu voliš i poznaješ danas.

 
Beskonačno mnogo evenata nakon, na kojima su protutnjali veliki kao što su  Petar Dundov, Pero Fullhouse, Mladen Tomić, Alen Milivojević, Lea Dobričić, Edy C., Kristina Lalić, Teo Harouda, Silvio Hrabar, Fabian Jakopetz, kao i naramci mladih izvođača čije vrijeme tek ima doći, Technotica se vraća na podije bujajuće splitske Jungle. S uvriježeim geslom Never Enough, klub na Šetalištu Ivana Meštrovića oko ponoći će zatresti ritmovi iskusnih ruku. Uzde za pultom drže Adoo, Poco Loco, Jolly Joke, Marul i Kritikal.

 
Adoo je ime koje si vjerojatno u neki sitni sat već susreo u mraku klubova. Na osobnoj mu piše Admir Hasanbegović, a kao mjesto rođenja Pula. Adoov zvuk živi negdje na membrani housea, tech-housea i minimal techna na kojim ostavlja vlastiti zvučni otisak. Čini se da je otisnuto baš kako treba jer su se zaredala prva mjesta na ljestvicama mjerodavnih metronoma klupske kulture, Traxsourcea i Beatporta.

 
Uz Adooa tu je i njegov šegrt koji se uspeo u partenon domaćih velikih, Poco Loco. Također Puljanin Andrej Begić koji se krije iza aliasa preferira plivanje u technu i tech houseu i sa 26 na plećima očekujemo još mnogo u desetljećima koja dolaze.

 
Uz technoticinog legitimnog skrbnika Jolly Jokea ovdje je i Marul. Kao član ovogodišnje stelarne petorke burn Residencyja Mario Marelić. Odlučivši zakoračiti u elektroniku svakodnevno je vježbao miksanje po 6, 7 sati ne bi li savladao sve što treba znati da bude toliko dobar koliko može biti.

 
S nama se na lijanama njiše i Kritikal. Marko Rašić svoje dane provodi duboko u undergroundu prekapajući po najboljem od techna i tech housea pa ćete ove primjerke moći loviti i na podiju Splita.

 
Dođi, pleši i uživaj jer znaš i sam da nikad dosta!
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk