Skip to main content
  • alt

Technotica team premijerno u Rijeci! Nina se njiše!

Riječka Nina, preuređena, sređena i podatana i dalje se njiše na valovima i otvoreno prima sve hodočasnike elektronike.

 
23. listopada tako u jednako toliko sati njen maritimni floor puni Technotica team, pokretačka sila elektronike južne Hrvatske koja ovom prilikom baca premijerni show u Rijeci. Prije no što za pult stanu njeni očevi Galinac Galinac i Jolly Joke, stopala, srca i umove u optimalnu operativnu temperaturu dovodi Poco Loco umjetničkom manifestacijom warm upa. Sve dobre stvari trebaju predigru.
 
Tko je i što je Technotica? To je projekt, program, institucija i stil života nastao sljubljivanjem dvije osobne sudbine u treću alternativnu techno liniju. Spajanjem organizacija Hard Sintetic i Twister Pich dva entuzijasta su u dvije godine od osnivanja postavila preko 40 partija porazasipanih Hrvatskom i regijom.

alt

 
Kako je Technotica krčkala pod pekom iz njene kuhinje rodio se i ovogodišnji Adriatic Perception u uvali Velika Duba. Kroz njene ruke prošla su velika lokalna imena kao što su Petar Dundov, Pero Fullhouse, Mladen Tomić, Alen Milivojević, Lea Dobričić, Edy C., Kristina Lalić, Teo Harouda, Silvio Hrabar, Fabian Jakopetz, ali to nije sve što se nalazi na popisu techno misija. Znaju koliko je mladicama koje tek počinju teško probiti primarnu ljusku pa s toga s respektom i kimanjem glave pružaju priliku i neafirmiranim umjetnicima da stanu do pulta s velikima. Nema ništa bolje za dušu no da učiš iz prve ruke od svojih idola. I domaći stup scene, Pero FullHouse, prepoznao je kvalitetu projekta i utkao Technoticu u tapiseriju Moondance festivala kao i Bačvice beach festivala. Jolly Joke i Galinac su tako odlučila stvoriti i b2b petlju nazvanu Technotica team. Najavljuju nove projekte i pobjede, a uskoro ćete s njima moći i rezati tortu za tri godine postojanja u splitskom Chill Out baru (ex. Jungla) s Teom Vučković.

alt

 
Gospodin Joke, Pravim imenom Joško Vukadin oči je otvorio u Pločama i zaluđen glazbom od djetinjstva naposljetku se usidrio u elektronici, da bi s vremenom pokrenuo vlastiti projekt Hard Sinetic kako bi podigao kvalitetu scene Ploča i okolice. Projekt je eventualno postao jedan pol i gradivna jedinica Technotice koju volimo i poznajemo danas. U njegovim energičnim setovima možete čuti vožnju od techhouse-a do techna, sa masivnim bass linijama i ritmičnim perkusijama, s puno melodija i nezaobilaznog funky ritma.
 
Galinac pak surfa elektronički val od 1997. kada je prva oprema glazbu i gramofone pretvorila u cjeloživotnu ljubavnicu. Nakon glazbenih eksperimenata nalazi sebe u technu i techhouseu posipanom funky podtonom. Već 14 ljeta na zemlji donose rezidenciju u lokalnom klubu a 2004. postaje poznato lice splitskim okupljalištima Pulsea i Metropolisa. Rađa se Twister Pitch i dolazmo do točke spajanja s Jolly Jokeom.

alt

 
Nina Boat club vas dakle u petak poziva na svoju glazbenu palubu. Ubacuješ 35 i upadaš! Ne ostavljaj dame da čekaju predugo! Vidimo se u najrasplesanijem hrvatskom gradu!
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop