Skip to main content

Treća godišnjica Rave’n’Rolla

U petak, 29. ožujka u klubu Sirup povodom ove proslave nastupa DJ čije je ime samo dovoljno za slavlje svakog tko se ikad nazvao ljubiteljem techno zvuka, bilo da se radi o starim raverima, mladim partijanerima ili tek slučajnim “prolaznicima”.

Piše: 


The Advent će ovom prilikom, u sklopu internacionalne turneje, Zagrebu predstaviti album “Sonic Intervention. Advent; lat. adventus; označava: dolazak / razdoblje iščekivanja.

Kaže se da je ono za što je Amerikancima trebala “čarobna trojka” u Detroitu kako bi započeli nešto posebno, drugačije i s kontinuitetom od nekoliko desetljeća u techno glazbi, The Advent uspio sam napraviti i održati na starom kontinentu tj. u Europi i to još “prije vremena”. Sjetimo se njegovih techno i electro izdanja koja su postavila nova pravila i temelje istim glazbenim pravcima i prije nego li su se mnogi od nas čak i rodili; njegova prva traka izdana je još davne 1988. godine. Advent je, inače bio i audio inženjer na trakama jednom od spomenute famozne “trojke” Detroita – Derick Mayu.
{youtube}mqCuDkOnmjw{/youtube}

Cisco Ferreira “The Advent” je pionir LIVE P.A. izvedbe techno glazbe. Za razliku od mnogih koji su prodali “inovativnost” i svježinu zvuka za slavu, Advent je uvijek težio osvježenju techna koji “ima toliko toga za dati, a ponekad treba pružiti i njemu ruku nazad i malo vratiti”. Lista izdavačkih kuća i izdanja je pozamašna, pa ćemo naglasiti samo neke izd. kuće koje će svaki iole partijaner dočekati s osmjehom na licu i pitanjem “kad je ono party?”: Tresor, Rotation, Electrix, Kanzleramt, International DJ Gigolos, Pure Plastic, Synewave, itd.

Formalnosti radi da naglasimo i ovo – Cisco Ferreira “The Advent” rođen je u Portugalu, a 1975. preselio je s obitelji u London odakle kreće njegova glazbena karijera. Kad je imao samo 5 godina prvi je put došao u doticaj s glazbom, a već je 1986. studirao audio inženjering na Paddington Collegeu u Londonu te nakon završenog studija radio je u ZOLOU i WALL Studios studijima. Od tada, Cisco je surađivao s mnogim glazbenicima, u početku najviše rock bendovima te kao što su John Lydon (Sex Pistols) i Robert Plant (Led Zeppelin).
{youtube}x-iReYSZpyw{/youtube}

Ako bismo mogli tražiti techno glazbenika, DJ-a i producenta koji je “sve to”; onoga za kojeg bi mogli reći da je potpun u svakom smislu te da je život posvetio glazbi – živi za glazbu, od glazbe, u glazbi i jednostavno “živi glazbu”, ne bismo morali ni mogli tražiti dalje od tog jednog imena ili još bolje njegovog pseudonima.. “THE ADVENT”.

Godišnjicu će odsvirati i rezidenti Zoky, Teo Harouda i Teo Zver, a ovom prilikom R’N'R dijelit će i darove – SVI koji se pojave u petak na 3. godišnjici programa, dobit će i narukvicu s kojom već sljedeći dan sasvim besplatno upada na Techno Clubbing u klubu Gjuro. Upad je 70 kn prije ponoći, a 80 kn nakon ponoći. – Ponavljamo, s upadom dobivate i R’N'R narukvicu s kojom imate FREE upad sljedeću večer, u subotu, na Techno Clubbing s također posebnim line up-om.
{youtube}mdHiIOIFx3E{/youtube}

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2