Skip to main content
  • alt
  • 28.09.2015.

Tri floora na riječkim valovima za otvaranje sezone!

Uvijek po zalasku ljeta ostane neobična topla melankolija po povratku u zatvorene prostore klubova u kojima ne vidiš zvijezde, barem ne one nebeskog svoda.

 
No na floorove se smještaju sasvim druge zvijezde i Rijeka i u hladnijem dijelu godine razumije tvoju potrebu da se njišeš na vodi i poziva te u novi, preuređeni i modernizirani Nina Boat club koji se rascvao u tri floora.
 
Nina je ove godine odlučila biti u potpunosti elekronička dama koja želi svojim patronima ponudili najbolji mogući program s domaćim imenima i kvalitetnim gostovanjima.

alt

 
3. listopada donosi službeno otvaranje sezone s početkom u 23 sata pa sve do deset ujutro narednog dana kada sretan i umoran s bedrima koja te jedva drže uspravnog silaziš s plovila. Otvaramo s eksplozijom koja će uključiti Techno, Psy Trance i Drum’nBass floor a tko vodi paradu baci oko niže:
 
Techno floor
TOMY DeCLERQUE
DAMIR HOFFMAN
ADOO
LABOZZ
POCO LOCO
ISAN HETS
 
Psy trance floor
NESHO
MICROHELL
RADICAL FUSION
PSY ELEMENT
 
Drum n Bass floor
KODIN
ZLEE
INJECTED – KANE & MOLE
 
Tomy DeClerque odrastao je tik preko susjedne granice u uvjerenju da je san moguć gledajući kako slovensku scenu grade velikani poput Umeka i Valentina Kanzyanija. I tako Tomy pod ruku lovi dugogodišnjeg prijatelja Zoxa, koji sada na karakterizacju prijateljstva dobiva još jedan hashtaga, onaj poslovnog partnera s kojim postiže značajne uspjehe originalnim trakama i dobiva priznanje od Pete Tonga.

alt

 
Nastavlja žeti uspjehe i po razdvajanju sa Zoxom i u posljednjih nekoliko godina gradi čvrstu blindiranu neprobojnu reputaciju na labelima poput Intec, BluFin, Terminal M, Phobiq, Toolroom... No kako je Tomy sam napomenuo nije ni blizu kraju i ostavlja vas s riječima “Čuti ćete još puno o meni u budućnosti”.
 
Damir Hofman, Tomyjev je sunarodnjak koji je svoje mjesto u svijtut pronašao kao DJ, producent i organizator na sceni je od 2001. 2007. u klubu Marco Polo podiže iz temelja organizaciju Reload koja se razvila u golemu techno platformu i ugostila ekipu koja je zapalila i najveće globalne podije. 2011. Damir je ulovio i priliku da se uključi na MB Electronics Marca Baileya a prva traka “Break” ubrzo po izlasku u galopu je jurnula na Beatportov top 100.
 
Na trance podij iz Pule stiže DJ Nesho. U potpunosti zaljubljen u premještanje kulturnih tektonskih ploča 60-ih jaše val psihodelije i novog koncepta slobode i ljubavi, ključnih elemenata u ljepoti življenja. Početak 90-ih ujedno je označio i početak glazbenog obrazovanja religioznim pohađanjem odlične učionice goa trance partyja. Pronalazi suradnike i zajedničkim snagama stvara Mars Room organizaciju i započinje Future Nature festival te se ubacuje i u humanitarne i ekološke tokove jer se sve veže na sve ostalo i glazba ne postoji izdvojeno od svijeta i društva u kojem se rađa. 2009. postaje član TesseracT studija, najslobodoumnijeg Progressive trance izdavača koji voli eksperiment i donošenje novog i nekonvencionalnog u audiosferu.

alt

 
Dj Microhell također je Puljanin. Reformirani punk-rocker sudario se sa psy trancem i od 2004. je neraskidivo vezan za njegove niti i počinje djelovati kao DJ. Započevši u mračnom psy trance zvuku, danas evoluirao do prog/crossover/fullon/morning-psytrancea.
 
Glavna njuška D’n’B floora je Kodin, jedan od najznačajnijih zabrebačkih producenata i DJ-a pravca. S velikim interesom za tehnički aspekt rano je počeo istraživati sve mogućnosti koje mu pružaju raznoliki softwarei a prije smirivanja u Drum’n’Bassu put ga je proveo kroz hip-hop, trip-hop i tech-house. Žanrovski surfer i tehnološki freak ipak u posljednje vrijeme najčešće šeće vrtovima neurofunka, techstepa i minimalnim drum & bassom, koji mu se svidio na poseban način, zbog masivne energije te mogućnosti eksperimentiranja sa zvukom do nezamislivih granica. Njegov rad možete uhvatiti na labelima kao što su britanski Ascenzion Records, talijanski Subculture music Mindtech Recordings, Ammunition Recordings, 2 EPa za Britanski Close 2 Death Recordings, a ujedno je i član Mass Hypnosis s kojim industrial metalom hipnotizira neslutečće plesače s floora, a ekipi se predstavio i kao član Jabba Ton-a, kotačić u stroju LED kolektiva i organizator hrvatske DNB konferencije.
 
Dakle upadaš za 60, imaš cugu dobrodošlice do jedan i plešeš na afteru duboko u potpalublju od 6 ujutro. Nimalo loš deal! Vidimo se u Nina Boat clubu. Sretno vam otvaranje sezone dragi naši!
  
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2