Skip to main content
  • adria mc

Umagination dovodi Tiesta i Rev. Runa (Run-D.M.C.)

Kao zabavna poveznica prve regionalne glazbene konferencije "Adria Music Conference", Umagination će publici pružiti nezaboravne nastupe vodećih svjetskih izvođača kao što su Tiësto, koji će po prvi put izvesti samostalni koncert u Hrvatskoj.

Piše: 

Naslovna foto

Adria MC


Organizatori očekuju više od 12 000 posjetitelja koji će prisustvovati dvodnevnom događaju u lipnju, a koji je već proglašen Kick Off Party-em ovog ljeta. Umagination na pozornicu umaškog ATP stadiona dovodi dva vrhunska glazbenika: u petak, 3. lipnja, domaćoj publici omiljeni, Tiësto zapalit će glavnu pozornicu svojom koncertnom izvedbom, cjelokupnom produkcijom i efektima rijetko viđenim na ovim prostorima. U subotu, 4. lipnja, publika će moći uživati u rimama Rev. Runa iz Run-DMC-a koji će dokazati zašto je bio i ostao jedan od najutjecajnijih hip hop izvođača.

Prošlogodišnji premijerni Umagination u Hrvatsku je prvi puta doveo Fatboy Slima, a karte za ATP stadion bile su rasprodane 18 dana prije nastupa. U prvoj hrvatskoj gaži kralja elektronskog beata uživalo je preko 5000 obožavatelja. Potaknut tim uspjehom, ovogodišnji Umagination donosi dvodnevni program, od petka, 3. lipnja do nedjelje, 5. lipnja, s dva večernja nastupa svjetskih glazbenih zvijezda te dodatnim zabavnim sadržajima za posjetitelje. Istodobno će Umag ugostiti i prvu regionalnu glazbenu konferenciju, Adria Music Conference, koja će okupiti glazbene profesionalce iz regije pa će Umag doslovce danonoćno živjeti glazbu. Svi koji vole i žive muziku, imat će priliku naučiti, vidjeti, čuti i doživjeti sve važne novosti iz svijeta glazbe. Umag će zaista biti vodeća destinacija za obožavatelje glazbe od 02. do 05. lipnja 2011. pružajući svim fanovima nezaboravno iskustvo sudjelovanja na ovom uzbudljivom glazbenom događaju.  

Tiesto
 
Tiësto se odnedavno može pohvaliti titulom najboljeg DJ-a svih vremena, a stekao ju je prikupivši najveći broj glasova čitatelja magazina Mixmag. Nizozemac nastupa diljem svijeta i surađuje s brojnim glazbenim zvijezdama, a njegovi remiksevi (Muse, Justin Timberlake, The Killers, Busta Rhymes) postaju globalni te redovno pronalaze put do vrhova top lista. „Who wants to be alone“, singl kojim je najavio svoj posljednji album Kaleidoscope, snimio je u suradnji s Nelly Furtado. Nastup u trajanju od 90 minuta na svečanom otvorenju Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine, za koje je posebno skladao glazbu, definitivno se ubraja u njegove najneobičnije gaže.

Tiësto je upravo završio svjetsku turneju kojom je promovirao posljednji album Kaleidoscope. Riječ je o najvećoj samostalnoj DJ turneji ikada, s više od 150 nastupa na 6 kontinenata. U njegovim nastupima uživalo je više od milijun obožavatelja. O njegovoj popularnosti svjedoči i podatak o 450 000 pregleda videa dnevno na YouTubeu, skoro 7 milijuna fanova na službenoj Facebook stranici i više od 400 000 posjetitelja web stranice tiesto.com mjesečno. Tiësto će otvoriti te imati glavnu ulogu ovogodišnjeg UMAGINATIONA s koncertnom izvedbom svoje CLUB LIFE turneje, prvom takve vrste ikad izvedenom u Hrvatskoj. Veliki broj obožavatelja iz Hrvatske i regije garancija su velikog spektakla u petak, 03.lipnja.

Rev. Run
 
Rev. Run, glavni vokal legendarne hip hop grupe Run-DMC, prvi puta gostuje u Hrvatskoj, a nastup u Umagu bit će i jedan od rijetkih nastupa na europskom tlu planiranim za 2011. godinu. Run-DMC svoj glazbeni put započinju prvim singlom „It's like that“ 1983. godine, a njihov glazbeni utjecaj još i danas je vidljiv u radu aktualnih hip hop zvijezda. Njihov hit „Walk this way“ izmijenio je percepciju hip hop glazbe te ju popularizirao u, danas dalekim, osamdesetim godinama. U nizu brojnih glazbenih priznanja izdvajaju se MTV nagrada za najbolju hip hop grupu svih vremena 2007. godine te ulazak u Rock and Roll Hall of Fame 2009. godine. Rev. Run je nakon prestanka rada grupe nastavio uspješnu solo karijeru te ima vlastiti show na MTV-u – Run's House.

Umagination planira bolje i veće spektakle za sve posjetitelje i obožavatelje dobre glazbe u 2011. godini te će svim posjetiteljima ponuditi povoljne paket-aranžmane, koji uključuju smještaj i karte za obje večeri. Paketi se mogu naći po atraktivnim cijenama već od 599,00 kn sa smještajem u apartmanima Istarturista. Detalji ponude bit će objavljeni od ponedjeljka, 09.03.2011.. Novosti o Umagination možete pratiti na službenoj stranici www.umagination.info te Umagination stranici na Facebooku.

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web