Skip to main content
  • 18.12.2017.

Underground sile na čelu sa Skoberom ovoga vikenda tresu klub Depo

Do kluba Depo, ovaj vikend će u suradnji programa Ground Zero i Underground Music, sa svojim umijećem za pultom stići Ukrajinski DJ i producent Skober koji dolazi publici pokazati zašto su upravo njega potpisale jedne od vodećih techno etiketa Drumcode i Terminal M.

Piše: 

Tvrda, sirova, melodična i rasplesana večer obasjana underground zvukovljem sprema se preuzeti klub Depo u subotu 23. prosinca. Posebna je to večer jer se radi o suradnju dva programa – Ground Zero i Underground Music – a obilježit će ju premijerni nastup na ulicama Zagreba gdje techno zvukove prezentirat će Skober. Radi se o DJ i producentu specifičnog deep-techno zvuka, koji je bilježi izdanja na renomiranim etiketama poput Drumcode, Phobiq, Terminal M, Code, te Respekt, a supportaju ga velike techno face – Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joseph Capriati, Axel Karakasis, Dubfire te Sasha.

Ususret njegovom nastupu u Depo kluba donosimo intervju sa Skoberom, pa pročitajmo zajedno što nam je sve rekao:

[FBevent]

1. Pozdrav Konstantinu i dobro nam došao Skober na stranice portala. Preskočimo uvod i prebacimo se na ključne stvari. Slijedi ti prvi posjet Zagrebu, a što je sa ostatkom Hrvatske, jesi li ikada prije svirao ovdje? Koje su to sočne priče o kojima si slušao?

Pozdrav i hvala. Da, nedavno sam bio u Hrvatskoj, svirao sam u Rijeci i publika me oduševila. Publika ovdje je odlična. Jedva čekam nastup u Zagrebu. A što se tiče činjenica o Hrvatskoj, znam priču o kravati, a kod nas u Ukrajini za nju se kaže kravatka, zvuči dosta hrvatski. Iz Hrvatske je proizašao trend o nošenju kravata. Za vrijeme tridesetogodišnjeg rata, Fracuzima se svidio način kako su Hrvatski konjanici vezali rupčić oko vrata. Legenda kaže da su Francuzi prstom uprli na prsa konjanika i pitali 'Što je ovo?', a Hrvati su pomislili da su ih upitali 'Tko si ti?' te odgovaraju, Hrvati.

2. U subotu te očekuje svirka u klubu Depo, podijeli s nama neka od svojih očekivanja? Koje stvari te zanimaju kada ti slijedi nastup u klubu gdje nikada prije nisi svirao – da li želiš znati ponešto o publici tamo, kakvi zvukovi pretežito dominiraju?

Uvijek se pripremam prije nastupa, pokušavam pronaći neke neobjavljene promo trake. Nikada ne možete znati reakciju publike za jednu ili drugu traku. Nastojim set učiniti melodičnijim i napumpanijim u trenutku dok sviram. Tako da ćemo vidjeti kako će stvari teći u Zagrebu.

Osnivač Underground Music je Leon B – mladi DJ koji svoji put u plesnoj glazbi započinje 2012. godine, a iako u radnim dvadesetima, već bilježi hvalevrijedne nastupe u amsterdamskom Sugarfactory-u kao i za pultom Vortexa u Tisnome. Prije nego vas dočeka za pultom kluba Depo, poslušajte njegov 007 mix gdje gost je spomenuti Skober.

3. Za koje hrvatske DJ/producente znaš, postoji li netko poseban s kime bi htio surađivati?

Da budem iskren, ne znam za nijednog techno DJ/producenta iz Hrvatske. Ali moguće da sam čuo za njih i vrtio njihovu glazbu u setu, samo nisam znao da se radi o Hrvatima.
 
4. Imaš izdanje za etiketu Drumcode koje ti je puno pomoglo da kreneš naprijed sa karijerom. Kakav je bio osjećaj kada si dobio poziv Adam Beyera da budeš dio tima njegove etikete?

Oh! Za mene su to u potpunosti bili ludi i nezaboravni dani, bio sam jako sretan. Za mene je Drumcode jedna od najboljih techno etiketa u svijetu, te se zahvljajujem Beyeru na podršci.


 
5. Iz vlastitog iskustva, možeš li nam reći koliko golemi utjecaj izdanje za jedan takav priznati label može imati na karijeru?

Da, jako je važno da se izdaje za veće etikete. Ako je izdanje dobro, zaprimit će veliki support od velikih izvođača što ti daje iskorak u u karijeri.

6. Zanimljiva stvar kod tebe je da jako puno produciraš i stvarno mislim PUNO. Kroz tri godine nakupilo se preko 50 izdanja, što vlastitih produkcija, što remixeva – od Tronic i KlingKong do Terminal M i Phobiq. Gdje pronalaziš vremena za sve to, spavaš li uopće? Dođeš li na ideju u 5 min i složiš traku u roku 4 sata? Koliko ti prosječno vremena treba po produkciji/remixu?

He he. Obožavam raditi trake, radim to svugdje, na putu, u hotelu, kod kuće. I obično trebam 2-3 dana kako bi ju potpuno završio. Ali nekada to mogu napraviti za svega par sati. Za mene je jako bitna stvar da traku moraš brzo završiti. Ako imate ideju prije početka, stvari će se brže odvijati, čineći ih lakšim.


 
7. Rado bi htjeli znati tko su DJi koje bi mogao nazvati svojim idolima i zašto?

Nemam DJ idola, ali jako mi se sviđaju produkcije koje rade Alan Pitzpatrick i Harvey McKay. A što se tiče DJa, za mene su Adam Beyer i Joseph Capriati najbolji techno DJi.
 
8. Podijeli s nama tri trake koje najčešće sviraš u setu u zadnje vrijeme.
{youtube}_q8wt41IjZs{/youtube}
{youtube}z6naTgBVV_g{/youtube}
{youtube}5rYQ1ZY-SdY{/youtube}

10. Da možeš bitu svjedok bilo kojeg događaja iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, koji bi to bio?

Želim svjedočiti danu kada će ljudska kolonija krenuti put Marsa. Naprijed Elon Musk!

Osnivač programa Ground Zero, Fixsell čeka vas za pultom kluba Depo, a njemu društvo još će praviti predstavnici underground zvukova, Leon B koji će odradit b2b set za renomiranim domaćim DJ-em, Teom Haroudom. Nikako nemojte preskočiti set koji odradit će Tias kao i contest winner Dach. Navite alarm na 23 sata kada sve kreće, a za ovu večer do ponoći plaćate 50kn, dok poslije nje, karta će iznositi 60kn. Unz – unz!

>Skober na mrežama<
[FB]
[SC]
[TW]

Želimo da i ti budeš dio ove večeri koju obilježit će gostovanje Skobera pa nagrađujemo sa 2×2 karte:

Pravila su sljedeća:
1. Podijeli OVAJ članak sa uključenom opcijom "javno"

2. U komentar ISPOD ovog članka taggaj plesnog partnera kojega želiš povesti sa sobom. Sretno!

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2