Skip to main content
  • aquarius vis
  • 12.07.2012.

Victor Simonelli na Visu

Jedno od najbitnijih gostovanja ovog ljeta na otoku Visu i u viškom Aquarius klubu je ono veterana njujorške underground scene Victora Simonellia.

Naslovna foto

aquarius vis

S razlogom nosi epitet „house royallitija“ s obzirom da ga smatraju najprofiliranijim glazbenikom, producentom i autorom njujorške house scene. Odrastao je u vremenu disco-ere u kojem je slijedio zvuk jazza, bluesa,electronice,diska,new agea, rocka i soul koji su mu roditelji prenijeli, pa se u miksanju okušao već sa 11 godina. Od 90-tih je jedan od glavnih karika svjetske house glazbe, koju osim nastupima izražava i kroz svoj label WestSide Records.

Surađivao je i producirao za imena kao što su David Bowie, Will Downing, Talking Heads, Quincy Jones, Deborah Harry, Sinead O’Connor i Al Jarreau. Tijekom više od 30 godina svoje karijere Victor je od kazeta Diane Ross, Rolling Stonesa i Afika Baambata svojim prvim produkcijama za Criminal Records i Strictly Rhythm otvorio vrata svjetske scene projektima s Danny Krivitom, Satoshie Tomieom, Frankie Knucklesom i David Moralesom.

{youtube}Whn9A5higSI{/youtube}

Posljednjih godina cilj mu je pronalaziti talente i prezentirati svijetu dobru glazu. Uz njegovu preporuku predstavljeni su Jazz and Groove, John Julius Knight , Julius Papp, Sandy Rivera i drugi.

Cijeli svoj život Victor Simonelli preoveo je u potpunosti posvećen glazbi, zato je sad vodeća karika kvalitetnog zvuka uz koji možete plesati 14.7. u Aquarius klubu u Komiži na popularnoj plaži Kamenice na kojoj vas tijekom ljeta očekuje još dobre zabave:

14.07. Victor Simonelli
21.07. Acilectro pres. Alex Cabrrera
03.08. E-Base
04.08. Ibiza World Tour
11.08. MTV Party
17.08. Sunloverz
25.08. Pero Fullhouse
01.09. Petar Dundov

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2