Skip to main content
  • 15.11.2018.

Vikend gmiže, stiže i sve je bliže aka vikend preporuka!

Najbolje uživaš u stvarima kada si ih zaslužio, pa zasluži svoj odmor na flooru s time da radni tjedan iskoristiš kako bi napravio nešto dobro.

Piše: 

Tren petka kada se disciplina premeće u nestrpljivu opuštenost postojanja bez pravila i struktura nije tako daleko i kako te ne bi zatekao nespremnog kalendar pokreta i glazbe kaže: Metropola zove u Funk na još jednu inačicu Funk Clubbinga, a funky beat u petak 16. studenog nosi Kornet. Počinjemo od 22 sata za baš ništa keša. Matis Absolute Lounge opušta sve stresove i bjesove unutra uz Imogen Recordings večer gdje od desetke vrte Darshan Jesrani (NY), Ilija Rudman i Antonio Zuza, a upadaš za 70/90.

Kada Zagreb sretne Berlin Aquarius stvara Tanzen x Berlin gdje za 110 novaca na lineup od desetke sjedaju Tiefschwarz (GER), Braunbeck (GER), Bronski i Mozer, dok Masters još uvijek vjeruje da glazba kao dobro vino i da joj je mjesto u podrumu na stalnoj temperaturi sjajnosti. Od 23 tako upadaš na BSMNT gdje te čekaju Credit 00 (DE) i Iggy Dope. Upad traži sedamdeseticu.

Ciljaj dobro, potegni brzo i puhni u cijev jer AKC Medika – Attack baca Pistolero Label NIght i od 23 ovdje su Egomorph (ITA), Val Vashar, Mayix, Kirg i Kombonindza. DEPO pak stvara novi Vol. Tech D Housea od 23 na koji upadaš free do ponoći, a nakon za tridesetku. Ples inducirajuću brigadu čine Toxic, Vedran i Fran K.

Ako ga imaš protresi, kaže logika wigglanja. Boogaloo  pleše tako u petak uz golemo važnu stvar koja objašnjava tko je tko začetaka elektronike, a s tobom su Wiggle Night legende Terry Francis (UK), Nathan Coles (UK), Eddie Richards (UK), dok optimalnu tetivnu zagrijanost postiže Sin za intro. Upadaš u 23 za 60 novaca.

Split pak opravdava reputaciju najplesnijeg grada u Adriatic Social Clubu na čisto nearogatnoj večeri nazvanoj Adriatic Social Clubbing , a od 21 do zauvijek na programu je Vuka (Kvalitat, SLO). U Kocki se skockaj za jedan rođendanski party gdje se slavi uz El Commanda i Vesele mu Prijetelje, a lineup je jednako dugačak kao i veseo jer su ovdje dakako slavljenik El Commando [TAMАN | PULР | NO BALANCE] (Split)

B2B svi veseli prijatelji:

SZCH [low income $quad] (Zagreb)

Gars [Escape | River Festival] (Zagreb)

Foxy [Blast Fest] (Šibenik)

Carnero [Metz Attack] (Vodice)

Kommoda [TAMАN] (Split)

Allan [TAMАN] (Split/Zagreb)

Krull [MØRPH] (Split).

Pulsko parkiralište Karolina sparkirat će te na svoje prostore do zore jer od 21 vrijeme je za Umeka Live, a produžuju mu se i Adoo, Alen Sforzina, Rich, Bebetto i Karamatich dok za upad nabaciš 130/150 novaca. Osijek pak u svom centralnom elektroničkom srcu grada Exitu naznačava izlazak iz svakodnevice uz Kulu, Koleo-a i Z Doga na novom Vubassu. Upadaš za dvadesetku.

U cijelosti života tu i tamo postoje neke stvari koje su sasvim svete ovisno o tom karakternom ustrojstvu i opredjeljenju onoga u to vjeruješ. Pa ako si primarno plesač koji vjeruje u dobre stvari i dobre ljude ono to je sveto jest subota. Ostavi petak iza sebe, sklopi oko na neko vrijeme, pljusni se vodom i ponovi sve iznova. Subota u zemlji za tebe bira zagrebački Pločnik gdje ćeš na maloj digresiji sa žile Ilice pronaći Bunar  da u njega upadneš do ha u zvuk. Ovdje su od 22 Ante MM, Kornet, LucyLyu, Mild i Mradar, a cijena je baš ništa.

Funky noći Funk Clubbinga nastvaljaju se 17. studenoga uz Mileta, dok DEPO ulazi u metafizičke glazbene prekognicije uz Visions. Od 23 sata plešeš uz System Divinea, Boo Dale, Empathic Affinity, Milea i Dinu Vukovca. Upad jest 30/40. Klub Klub. postaje lokacija nečeg dobro i to baš Housea gdje te kroz noć vodi idejni mu otac Tom Bug uz podršku Damira Puskara s novim aliasom Deftone i DJ Yvann. Pravi Dobar House počinje u ponoć a upad je 20/40/50.

Van metropole Pula u klubu Kotač za baš nula novca baca jedan Open Dj Desk na kojem su gošće Marinella Ligato aka Mery i Althea Vlacic aka Flacius. Split pak na novom Adriatic Social Clubbingu od 21 pleše uz Disco Durum (Kvalitat, SLO), a Wiggle NIght se od 23 seli u sjene Judinog drveta uz protagoniste mu Terry Francisa (UK), Nathana Colesa (UK) i Eddie Richardsa (UK). Upadaš od sata prije ponoći za stotku.

Karlovčani u Maloj Sceni HD Od 22 uživaju u melasi zvučnika na Liquidnight, a pleše se uz Sylph, Mateja Hulaka, Vladimira Mrkšu, Thaitoy Toma i Phill Dama. Upad je dvadeset, a dame imaju free upad do ponoći. Osijek pak u alternativnom klubu EPIC od 23 za Casa Osijek na lineup slaže Denisa Beifussa (Sindikat), Yesha, Pipsa i Hiboua.

Riječki Galileo bar istražuje dalje i slavi 9 godina postojanja  a od 23 pult pasku drže Saytek Live, Tom Jay, Dino Jukić i DJ Element, dok Crkvena zvona zvone  od 23.30 za Mystical Psy Gathering, pa za sve vas psihodelične šamane ovdje su Tesla Principle (RS), Dalton Trance Teleport, Anunnaki, Nard i Stikk, a upadaš za 40.

Lazareti žive svoj priobalni san uz Lazareti Clubbing i od 23 plešeš uz lineup koji čine Jayzo (NL), Leon B. b2b Maroje, Matt Butt & Brigitta. Šibenčani pak u Tunel RatCatu plešu na jednostavno nazvanom eventu dubine i traženja  – Tunel. Od 23 nadalje kroz mrak te vode Carnero, El Commando i Foxy, dok Zadar u Q baru izaziva istoslovni mu status od ponoći uz Marinu Karamarko, Andrologica, Monyja i Groove Masters.

Kao i obično za outro: Idi pa vidi, dođi pa pleši i upamti – nikada više nećeš biti tako mlad kao ovaj vikend. Da nije tako ofucano rekli bismo YOLO!

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk