Baner

Vlado Dzihan u sarajevskom Kriterionu

Utorak, 07 Svibanj 2013

BH Telecom Vam predstavlja nastup legendarnog sarajevskog downtempo i nu jazz muzičara sa adresom u Berlinu u cijelom svijetu poznatog po projektu „dZihan & Kamien“.


Bosansko-austrijski dvojac dZihan & Kamien kojeg su činili Vlado Džihan i Mario Kamien na austrijskoj muzičkoj sceni pojavljuju se 1998. godine. Njihov prvi album „Freaks and Icons“ naišao je na odlične reakcije kritike i publike, a kompozicije sa ovog albuma uvrštene su na više od 150 kompilacija objavljenih širom svijeta. Posljednjih godina njihov djelovanje okreću se više akustičnom zvuku, ne odustajući pri tome od digitalnih tehnika. Njihov album iz 2005. godine „Fakes“ donio je magiju iskričavog jazza, groove beatova i istočnjačnih melodija.


Ovo je prvi od serije nastupa uglednih umjetnika u organizaciji novog sarajevskog pokreta „SUR Scena“ koji će se dogoditi u tijeku 2013. godine. SUR Scena (Sarajevska Urbana Scena vs S.U.R.) je pokret koji spontano nastaje između nekoliko entuzijasta u siječnju 2013. godine, sa ciljem oplemenjivanja kulturne scene grada Sarajeva. Simboličan naziv na najbolji način opisuje današnju mikrokulturnu gradsku scenu, te formulira zadatak pokreta SUR Scena da kvalitetnim događanjima i dugo željenim gostima sa domaće i inozemne scene obogati kulturni život grada. U periodu od svibnja do studenoga, kroz realizaciju projekta „SUR Scena“, građani Sarajeva će imati priliku uživati u performansima uglednih umjetnika.

Domaća podrška na nastupu Vlade Dzihana u Kriterionu će biti DJ Choola i DJ Djoha a nakon nastupa Vlade Dzihana Vas očekuje specijalni downtempo after party u mobility roomu kina Kriterion uz nastup sarajevskih DJ-eva: Focho, Atonic i Weedran.

Cijena ulaznice je 10 KM ,a program počinje od 21h.

Vlado Dzihan u sarajevskom Kriterionu