Skip to main content
  • 24.01.2018.

Zagrebačka tvornica zvuka ugostit će melodične valove zadarske večeri Less Is More

Nakon što su 2017. završili kao najbolja nova klupska večer Less Is More po prvi puta stiže u metropolu, točnije klub SoundFactory.

Piše: 

Krenemo li na južni put 300 kilometara od Zagreba doći ćemo do još jednog grada oslovljenog 30.-im slovom abecede, Z kao Zadar. Poznajete ga po urbanim instalacijama koje su i velika turistička atrakcija grada, Morske orgulje i Pozdrav Suncu. Možda će vašim očima primaljiv biti obrambeni jarak Trg pet bunara ili šetajući Kalelargom osjetit će te miris, znoj, krv i suze koje sežu u daleko doba Rimskog carstva. No, ponos grada svakako je projekt gdje zvuk je bio vodilja i gdje u jedno zgodno gluho doba noći mladi entuzijasti kreću u osvajanje srca elektroničara. Ples, radost, veselje i ponajviše osmijeh umornog tijela bili su želja s kojom vrata otvara klupska večer Less Is More.

Po mislima su se vrtili razni scenariji koje su sami osjetili kao članovi društva elektroničke glazbe. U gradu gdje na kapaljku se čuje zvuk koji njihov dom grije svaki dan. Na papir su stavili vlastita znanja, vještine, alate i tehniku te 8. siječnja bivše nam 2017. odradili prvi službeni party. Da misle ozbiljno pokazali su svima od samog starta. U česti plesnim izletima, domom su zvali zadarski Qbar, a pakirali su kofere i kretali na put Pakoštana, Vodica, te pod zadnje Sukošana. Bilo je tokom njihovih epizoda i odličnih gostovanja, od domaćih Andrologica, Tvrtka, Silvia Hrabara do Silicone Soula. Od starta zadarske priče kraj mjeseca studenog donio im je nagradu Ambasador za "Najbolja Nova Klupska Večer". Malo vremena dali su si na proispitivanje situacije kao sna ili stvarnosti, prije nego su nastavili u starom ritmu.

Ponoć je otkucala i započela je 2018., vrijeme je za neke novitete, a jedan takav stiže baš ovoga vikenda kada Less Is More kroz riječi i zvukove svoje trojice rezidenata preuzima zagrebačku tvornicu zvuka.

Subota 27. siječnja kasno u noći među svoja četiri zida mjesta će napraviti za Lovre Milina, Buttersa i Toni Kostijala. Njima u pomoć, da večer bude melodična i plesna uskače glavom i bradom Kali.  

KALI
-> [FB]
-> [SC]

BUTTERS
-> [FB]
-> [MC]

LOVRE MILIN
-> [FB]
-> [MC]

TONI KOSTIJAL
-> [FB]
-> [MC]

Start: 02h – Kraj:13h / 02-04: 30kn – 04-09: 50kn – 09-13: 30kn
[Event]

 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2