Skip to main content
  • 22.05.2017.

Gibraltar EP kao vrata u Traxource ljestvice!

Tamo na južnoj obali Španjolske, pogledaš li na pučinu uočit ćeš 5 kilometara dugu hridinu kako strši iz mora.


Vapnenačka nakupina prošla je vrtlog povijesne priče kao mokri strateški san kolonizatora. Divlje oči Maora izgubile su stijenu kada se u nju zagledala Španjolska, da bi Engleska navratila na popodnevni čaj 1713. i ljubazno preuzela teritorij. No kako je Gibraltar bio i savršena vrata u kreativne strategije, eksperimente fortifikacije i kontrole, Active Line Six baš ovo ime uzima kao nomenklaturno sidro novog izdanja.

Hodaš li s Klubskom ruku pod ruku kroz svoje dane vjerojatno si upoznat s likom i djelom Krešimira Pavića, ili kako ga mi volimo zvati Krešo aka Active Line Six. Osim što je Scenin "go to guy" za sve hardware aspekte i inovacije na polju opreme, Krešo se s kolegom nakon dva desetljeća na sceni i iza kulisa, upustio u novi projekt naziva Pro Audio Centar, koji će ti nabaviti sve što ti srce želi od opreme. Zateći ćeš ga jednako aktivnog u edukativnom aspektu scene kao i onom glazbenom. Više manje trebaš li nešto odrađeno pošteno zoveš Krešu. Sve je započelo snom klinca koji je sa 16 godina bježao iz kuće ne bi li se uvlačio na partyje samo da bi posljedično postao najmlađi rezident u dugoj povijesti Kulušića. U kadar upadaju Kiki i Frajman i započinje suradnja na "Sabotage" večerima i slijede nastupi u svakom klubu koji kroz posljednja 2 desetljeća odgajao nove generacije partijanera.

No nimalo suptilnim povratkom na ono što smo došli reći, "Gibraltar EP" ispao je dakle 5. svibnja s domaće uzgojenog i s Blacksoulom kao ocem u rodnom listu stvorenog, BLKSL LTD labela – novog sublabela, oštrije i mračnije melodične tech house i techno mlađe sestrice, isključivo na house orijentiranog, Blacksoul Musica.  "Gibraltar EP" javlja se kao dvotračje koje čine "Gibraltar" i "Tangler", dvije techno stvari koje su se fino smjestile u Traxsource nabore sjedajući odmah na tri Traxsource ljestvice – Techno Essentials (#9), Hype Chart (#77) i Weekend Weapons (#76). Sočne sexy trake teksturiranog techna, iako formalno odvojene, poslušane zajedno pokazuju zajedničku nit daleke perkusije kao da u praznom skladištu udaraš u metal, aludirajući na prostornost i širinu kroz zvuk. Pa za osobni utisak nove ljetne techno trzalice podija osjeti se slobodnim posuditi uho niže ili za svoj primjerak navrati spontano na Traxsource. Enjoy!
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk