Skip to main content
  • 7.04.2017.

Haris remixa Carl Craigov hit iz 1997.!

Da si prije nekoliko desetljeća prošetao podno dubrovačkih zidina u gradu ponosnih gospi i gospara sreo bi u svojoj promenadi i Harisa Čustovića.

Piše: 


No kako kako trenutno nisi u tada nego si ovdje i sada, onog mladog tipa s početka koji je lutao republikom na obali jednoga juga sada nalaziš preko bare kao posvojenog Londončanina. Kraljica koja kraljuje ovim svestranim instrumentalistom, producentom i DJ-em s preko dvadeset godina staža  ipak nema krunu već je ona koja dira uši i srca – glazba.

Žanrovski klizni eksperimentator s fetišem na tehnički perfekcionizam ujedno je i onaj koji uživa u disonanci spajajući klasičnu i akustičnu glazbu s elektroničkom. Klasično obrazovani violinist i pijanist napominje kako mu je obrazovanje i simultano proučavanje glazbene teorije omogučilo "razumijevanje različitih glazbenih formi, melodijskih struktura, sposobnost sviranja instrumenata i razumijevanja dinamike i dimenzija zvuka, vještine koje su ključne pri procesu skladanja kao i u studiju."

Haris je ujedno i predani tata Laus Musica, manifestacije osobne želje za izdavanjem glazbe bez ičijeg odobrenja, glazbe koja voli podij i crossover forme koje te vode na neobične sonične dijaloge s slušaocem, a poznat je pultevima u svim zakucima svijeta, u najvećim klubovima, malim bezimenim znojnim underground podrumima i najvećim festivalima.

No studio je konkubina koja neumorno zove čim svijet utihne na tren pa je stoga novi povratak za mašine obilježilo, redizajniranje, preslagivanje i provlačenje kroz prostore sebe jednoga od onih koji su zauvijek zadužili globalnu elektroniku.
{youtube}YPB_PITNpXk {/youtube}

Za umjetnika rijetko kada išta pruža toliko zadovoljstva kao stvarana prilika za dodir s jednim od živih legendi svoga zanata i tako stiže ugodna progresija trake savršene za podne petka, remix Carl Craigove trake "At Les". Otvorenih mogućnosti otvorenih pristupa iz raznih žanrova, uslojene i čiste, istovremeno s obećanjima glasnih ekspresija i piano natruha šaputanja onoga što se zatim gradi kao zid zvuka, obrađuje dvadeset godina staru klasičnu techno traku.

Remix stiže kao dio otvorenog natjecanja koje organizira MetaPop, Planet E i Native Instruments. Traka je uzeta s drugog punokrvnog albuma gospodina Craiga "More Songs About Food and Revolutionary Art" izdanoga 1997. Rođen u godini Ljeta Ljubavi, Carl je zvjezdano predodređen da ispuni sudbinu jedne od najznačajnijih figura drugog vala uspona detroitskog techna, a Harisu je uejdno sličan po žanrovskoj hibridizaciji koja se ne libi potegnuti ni u jazz ili soul. Detriotska legenda će osobno odabrati pobjednika koji osvaja novčanu nagradu, Traktor Kontrol 55 i službeno izdanje na domu legendi, Planet E labelu. Pa play na Youtube videu iznad ili pak skok na MetaPop sidro ovdje, svejedno je dok god izaziva gušte. Sretan vam petak dragi naši!

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk