Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Involucija donosi žanrovsku fuziju kroz EP -Crna formula-

Ponedjeljak, 16 Siječanj 2023

INVOLUCIJA je zamišljena kao buka dovoljno abrazivna da rezonira sa sve većom nelagodom od koje se pokušavamo odvojiti

Michael Morin i Lucija stoje iza INVOLUCIJE koja je stalna eksperimentalna suradnja umjetnika iz zemalja bivše Jugoslavije počevši od Saše Rajkovića zvanog Zarkoff, Jasmina Mahmića poznatijeg kao Le Chocolat Noir i Lidije Andonov umjetničkog imena Sixth June.

Naziv projekta proizlazi iz metafore za neprestano zapetljanu dubinu naše situacije - svijet se raspada, a zatim se ponovno organizira pomoću neočekivanih i ponekad uznemirujućih veza.

EP Crna Formula” spaja zvukove EBM-a, techna i post industriala u jedno kroz četiri trake - Crna Formula, Ideološka Fatamorgana, Zlatni Komarac i Struktura Jada. Novo izdanje INVOLUCIJE objavljeno je na berlinskoj etiketi Aufnahme + Wiedergabe, gdje se mogu pronaći i trake glazbenika kao Ancient Methods, Phase Fatale, The Horrorist, Terence Fixmer i Imperial Black Unit.

Iz INVOLUCIJE nam otkrivaju kako je projekt zamišljen da rade muziku koje vole u žanrovskim stilovima post industriala,EBM-a i techna popraćeno vokalima na “našem jeziku” u izvedbi umjetnika čiji rad cijene.

Crna FormulaEP dostupan je na svim streaming platformama, a uskoro stižu i video spotovi za njega.

Involucija - Crna formula - 01.01.2023 from Involucija on Vimeo.