Skip to main content
  • 15.06.2017.

Istrijani Grabber & Dobrilla remixirali dZihana & Kamiena

Producentski dvojac Grabber & Dobrilla upravo se našao na EP-u „Stiff Jazz“ sa službenim remixevima istoimene popularne pjesme sada već legendarnih bečkih downtempo producenata dZihana & Kamiena, objavljenom na etiketi Couch Records.

Piše: 


Uz originalnu stvar u produkciji dZihana & Kamiena, EP sadrži šest remixeva, pa su se tako Istrijani Grabber & Dobrilla našli u društvu producentskih velikana svjetskog renomea poput Richarda Dorfmeistera i Rodneya Huntera, Toshia Matsuure (UFO), Sinana Mercenka i drugih.  Pjesma „Stiff Jazz“ otvara čuveni album „Gran Riserva“ iz 2002. godine koji je dZihana & Kamiena lansirao u prvu ligu svjetske downtempo i nu-jazz produkcije. Kada su 2003. počeli sa zajedničkom produkcijom, Grabber & Dobrilla ubijali su se od slušanja „Gran Riserve“ i već tada postali veliki fanovi dZihana & Kamiena, ni ne sluteći da će gotovo 15 godina kasnije imati priliku raditi remix upravo za njih i upravo za traku „Stiff Jazz“.

Izuzetno smo ponosni što smo dobili priliku raditi remix za naše velike idole dZihana & Kamiena, a jednako smo tako sretni da se naš rad našao tik uz rame sjajnog Richarda Dorfmeistera i ostale cool ekipe. Velika nam je čast da su nas dZihan & Kamien sami pozvali da im napravimo remix i posebno nam je drago da im se naša reinterpretacija „Stiff Jazza“ jako svidjela. „Stiff Jazzu“, našoj omiljenoj stvari s albuma „Gran Riserva“ koju smo tih godina nebrojeno puta vrtjeli u našim DJ setovima, pristupili smo na način da smo je najprije dekonstruirali i potom napravili melankolični deep house remix koji jednako dobro funkcionira kad ga slušate kod kuće, u vožnji automobilom ili u klubu, kažu Grabber & Dobrilla.  

Grabber & Dobrilla su stari frendovi koje je pred 14 godina udružila ljubav prema glazbi. Čine ga dugogodišnji producent i DJ Marco Grabber (inače poznat kao osnivač MTV Valkana Beach Festivala te promotor Heineken Thirst-a i MTV DFC partija po regiji) te Dražen Dobrila, dugogodišnji glazbenik i producent poznatiji pod imenom Partito Jesus Comunista. U prvoj polovici prošlog desetljeća nastupali su po cijeloj Hrvatskoj, jugoistočnoj Europi pa i Rusiji, Nizozemskoj i Engleskoj, i to često kao warm up DJ-evima kao što su Deep Dish, Dave Seaman, Nick Warren, Matthew Dekay, Dubfire, Layo & Bushwacka, Sander Kleinenberg, Lexicon Avenue i drugi. To su uglavnom bili DJ nastupi, ponekad obogaćeni živom svirkom na gitari, saksofonu itd. Grabber se profesionalno bavi glazbenom produkcijom te u house vodama najviše surađuje s mladim i talentiranim DJ-em Andreom Ljekajem te glazbenikom Boštjanom Golinarom, a za nadolazeće izdanje i s remixerom Jonasom Saalbachom. Osim toga Grabber sudjeluje na raznim alternativnim projektima poput Golem, Manouche, The Ufoslavians, Heron te na trećem albumu dvojca Tomec & Grabber kojeg je osnovao zajedno sa svojim studijskim partnerom i prijateljem Krešimirom Tomecom. Dobrilla, odnosno Partito Jesus Comunista je 2014. godine objavio deep house & chill out album „Couch Guerilla“ na trogirskom labelu Family Grooves.

Cijelo izdanje dZihan & Kamien „Stiff Jazz Remixes“ može se čuti i kupiti na sljedećem linku.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2