Skip to main content
  • 11.09.2019.

Ljubitelji trip-hopa – FIN Project ima novi album

FIN Project pravo je osvježenje na trip-hop sceni koje dolazi iz Makedonije.

Piše: 

Svoj album „Re:Vision“ izdali su za etiketu Samoizdat koji sadrži šest pjesama. Na albumu možemo primijetiti kombinacije raznih instrumenata od gitare do bubnjeva.


U prvoj pjesmi „Rising“ osjeća se nostalgija koju stvara kombinacija gitare i trube koja se pretapa sa ljudskim glasovima čime se pojačava taj osjećaj. Pjesma „Daj Nekoj Blagoslov“ u suradnji sa Vaskom Atanasoskijem i Tenom Rak odiše misticizmom i napetošću koju ublažava sanjivi glas vokalistice Tene. Za spot je iskorišten film „The Little Love God“ koji se savršeno uklapa sa svojim mračnim scenama. Kako album teče, tako se sve više vidi utjecaj trip-hopa, a možda i mali utjecaj Massive Attacka i njihove pjesme „Unfinished Sympathy“ u pjesmi „Vision“.

Cijeli album ima toliko neprimjetne prijelaze da ga s lakoćom slušamo i putujemo u neka davna vremena. Osim što se izvođač voli igrati instrumentima, primjetno je i poigravanje ljudskim glasovima, odnosno ženskim visokim tonovima čime se naglašava emotivnost u pjesmama. Mnogi možda nisu još imali prilike otkriti ovaj album, ali sve ljubitelje ambijetalne glazbe i trip-hopa zasigurno neće razočarati već naprotiv, iznenaditi svojim kvalitetom.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2