Baner

Mašinerija tvrdih zvukova Ilija Djoković izdao EP za Moniku Kruse

Četvrtak, 21 Rujan 2017

Regionalna elektronička scena prepuna je imena koji svojim  učinkom ostavljaju primjetivi trag. Svi znamo da je techno zvuk Balkana. Već godinama DJ i producenti ovih prostora čine velike stvari, a podrške svakako ne manjka. Srbija ovih dana ima svog junaka, a on je Ilija Djoković

Sada već davne 2005. godine pronašao se u elektronici za koju kažu da je mjesto gdje je srce najtoplije. Činjenice kažu da je 2010. bila godina kada Ilija ozbiljnije ulazi u svijet elektroničke glazbe. Jednom kada upoznate sve okvire koja vam ova glazba nudi, teško da ćete ikada iz njih izaći. Pregršt pozitivnih stvari snaći će vas na ovom putu i od prvog trenutka znate da je ovo vaš dom. U toj priči stoji i jedan od najrespektabilnijih DJa i producenata sa naših prostora. Ilija Djoković svoje riječi pretvara u djela i kroz dosadašnje razdoblje zaslužuje sve pohvale.Kroz euforične setove ispunjene energičnim techno zvukovima koje krasi primamljivim melodija privukao je pažnju veliki DJ imena. Sam Paganini, Hernan Cataneo, Adam Beyer i Cristian Varela dobro su se uvjerili da je upravo Ilija taj koji unosi novu svježinu u techno scenu i povisuje granice standarda. Kada ga slušate za pultom znajte da vas pogledom ispod obrva čita i zna točno što vam sljedeće servirati. Sa druge strane stola, privlači pozornost i vlastitim produkcijama, a jedna takva stigla je zgodnom pričom iz Beograda. Monika Kruse prilikom nastupa u Beograda sklopila je prvi kontakt sa Ilijom koji joj je poslao svoje tada neizdane trake. Jedna je bila toliko impresivna da je završila kod Pete Tonga na essential mixu od Monike. Nije joj dugo trebalo da shvati kako je to upravo onaj zvuk koji krasi njezinu izdavačku kuću Terminal M. Monika je ovdje ugostile vrhunska imena poput Loco & Jam, Pig&Dan, ANNA, Stefano Noferini, a sada je doslo vrijeme da se i Ilija Djoković nađe na popisu.
 Ilija svoju premijeru prikazuje kroz Blue Eyes EP. Tri vlastite produkcije i remix Hatzlera koji su izašli 11.9., a Beatport ih je uvrstio kao ekskluzivno izdanje. Sve kreće sa Andromedom, pulsirajuća traka nadopunjena uplifting melodijom koja joj daje onaj slatki trancey okus, prije nego razbaca svu energiju spremnu da u špici noći napravi nered. Sljedeća na popisu Spectrum, zaronit će malo dublje i upravo ona se našla na tracklisti Monike Kruse u njenom essential mixu. Blue Eyes, ispunjena euforičnim melodijama kruna je ovog EP-a. Iako je nedavno izašla brzo su se raširile vijesti o uspješnosti ove produkcije. Rani support dali su Adam Beyer, Victor Ruiz i Kaiserdisco, a uskoro očekujte i još duži popis.

Mašinerija tvrdih zvukova Ilija Djoković izdao EP za Moniku Kruse