Baner

Nova međunarodna kolaboracija za RootsInSession

Srijeda, 14 Travanj 2021

RootsInSession sudjeluje u svojoj najopširnijoj međunarodnoj kolaboraciji koja obuhvaća suradnju s mladim i perspektivnim hip hop vokalom Validom.


MC Valid podrijetlom je s Kosova i Makedonije, a odrastanje na legendarnoj detroitskoj hip-hop sceni obilježilo je njegovo glazbeno djelovanje. U njegov singl “Street Boy” s albuma “Mihajlo”, RootsInSession unijeli su dašak svježine u obliku novog gostovanja jamajkanske glazbenice SumeRR koja je sa svojim prepoznatljivijim vokalom upečatila ovaj reggae remix. SumeRR smo već imali prilike upoznati kroz RootsInSession remix njenog singla “Head Up” ft. Kumar.


Foto - Masa Gojič @ KUD Channel Zero - Massive Soundclash 2019

Pjesmu “Street Boy” Valid ft. Sumerr (RootsInSession remix) potražite ovdje
 
Ne gubeći vjernost originala s ubacivanjem dodatnog vokala, RootsInSession napravili su i korak dalje. “Street Boy” nije samo običan remix, ovo je ujedno i prva pjesma RootsInSessiona čiji su instrumental snimili s priznatim slovenskim i hrvatskim glazbenicima uživo. Ovu američko-jamajkansko-kosovsko-hrvatsko-slovensku kolaboraciju u mixu i masteringu začinio je makedonski DJ Goce.Glazba: RootsInSession
Vokal/tekst: Valid & Summer
Snimanje: Soundart.si Studio / Ljubljana, Slovenija
Produkacija: Tomislav Bulić Fu, Petar Bajan Pier
Gitara: Matej Huljev
Bubanj: Žiga Šercer
Bass i melodika: Jani Hace
Truba i organ: Igor Matkovič
Mix i mastering: DJ Goce (Bootlegs Basement Lab)
Izdavač: Valid313, LLC

Nova međunarodna kolaboracija za RootsInSession