Skip to main content
  • 23.06.2020.

Novi ethnic tribal EP Dalton Trance Teleporta

Šest mjeseci nakon albuma „Oriental Chillstronomy“ Dalton Trance Teleport objavio je novi ethnic tribal uradak „Cosmic Tribe“ EP s dobro znanom notom aktivizma.

Piše: 


EP sadrži pet pjesama koje je Dalton producirao u suradnji s Rokom Pečarićem, koji je zaslužan za ekspresiju bouzoukija i gitare.

Do suradnje je došlo spontano, umjetnički se dvojac povezao zajedničkim svirkama i građanskim stavovima, koji su vidljivi i u naslovima pjesama: „Eleftheria“, „Balknero“, „From the heart“, „Me @ Hamra“ i „Roots“. Grčka riječ eleftheria u prijevodu označava slobodu, a Hamra je klupska četvrt u Beirutu. Balkanska "mračna" i "svijetla" strana, mitološka, civilizacijska i glazbena šarolikost očituje se u svakoj noti kozmičkoga plemena, kako bi mogao glasiti prijevod EP-a.

Roko i Dalton spremaju i zajednički album za početak slijedeće godine. Nastavlja se suradnja i s dosadašnjim izadavačem Mystic Sound Rec koji izdaje albume, a ne EP-e pa je to ujedno i razlog zašto „Cosmic Tribe“ možete ekskluzivno poslušati na Bandcampu.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2