Skip to main content
  • 26.05.2017.

Osam remixeva legendarne trake stare 31 godinu!

Davno je to bilo kada su sada stasali partijaneri još bili blijesak u očevom oku koji je hodočastio partijima, možda bio rocker ili nosio zafrkane rukave na sakou i pio pivo bez pjene.


Izvan Balkana pak i dalje je bila 1986. no Cli-N-Tel je radio nešto sasvim drugačije i kao njegovo dijete ispada te godine traka numerološke destinacije "2030". Ravno iz Comptona, Cli-N-Tel je u to doba bio dio sjajne trijade glazbenika bez dlake na prstu i jeziku "World Class Wreckin' Cru'" gdje su mu kolegijalne lijane držali i najpoznatiji glazbeni medicinski stručnjak Dr. Dre kao i DJ Yell, a priznaje im se širenje electro rapa zapadnom obalom. No traka "2030" ipak nastaje malo po odlasku iz grupe u suradnji s Andreom Manuelom. Traka ja uz golemi uspjeh izašla 1986. s Unknown DJ's Techno Hop labela. Put je Cli-N-Tela kansije odveo u pisanje filmskih scenarija, ali glazbena ljubavnica nije nikada bila u potpunosti zaboravljena pa je tako 1993. trakom doprinio i analogijskom albumu "Concrete Roots" starog mu kolege Dr. Drea, da bi ga kasne 90-e zatekle u Japanu kako stvara hip hop trake koje posljedično rezultiraju punokrvnim albumom "Shining on the Funk" s japanskog Blue Dolphin labela.

No mi polako vraćamo pažnju sa 90-ih na sadašnji trenutak ne bismo li najavili original i 8 reiteracija originalne 2030 trake s njemačkog cijenjenog, visinama elektronike nastrojenog, labela, Ground Control, gdje su danas svježe ispali digitalno i vinilno izdanje. Na digitalnom ćeš uz original zateći svih 8 remixeva koje potpisuju Dynamik Bass System, Blotnik Brothers, Dj Overdose, Utilizer, V+Bass Junkie, Dark Vektor, Darxid, i naš vlastiti domaći Xed.

Od ovog Ambasadorovom lovorikom ovjenčanog meštra electra nedavno si mogao uhvatiti i mix dobrih i starih pjesama koje je okupio na jedno mjesto za one nostalgičare floorova. Izvan kriterija kvalitete i obilnosti među taktovima zarobljenih mladenačkih sjećanja, jedan od kriterija je također bio i da je traka napunila 30 godina, one trake koje si mogao loviti po Balenovoj electro funk premijeri. Xed ti je onaj koji je započeo DJ karijeru kao član disko sekcije karijeru u klubu u kojem je započelo toliko stvari, zagrebačkom Ksetu, a srcu najdraži su electro, funk i hip-hop, pa nije ni neobično da je zajedno s N-terom posljedično nastao i Crobot Crew.

A ti dragi naš, izvoli, pođi digitalnim skokom na Discogs ili Juno pronađi original i osam interpretacija. Svijet ne čuješ onakvim kakav on jest već onakvima kakav ti jesi! Nađi favorita i enjoy!

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk