Skip to main content
  • 21.12.2018.

PlayOne konačno objavio singl s legendarnom grupom Simple Minds i Sarah Brown

Hrvatski producentski tim PlayOne (Darko Juranović D'Knock, DJ Fresh Jay i Zvonimir Dusper Dus), najavio je još prije dvije godine suradnju s legendarnom grupom Simple Minds, ostvarenom preko poznatog glazbenog producenta i Grammy-evca, Andy-a Wrighta.

Piše: 


U tom je razdoblju PlayOne napravio 12 "extended" i "radio" verziju nanovo odsviranih i otpjevanih hitova Simple Mindsa s aranžmanskim inovacijama, a pored navedenog, napravili su i nekoliko klupskih remixeva. Zbog svjetske turneje i usporedih planova grupe Simple Minds, gotovo je nemoguće odrediti kako i kada će spomenuti uratci biti izdani, no ovih je dana njihov management konačno dao "zeleno svjetlo" ekipi iz PlayOnea za realizaciju prvog izdanja, čija promocija započinje u Hrvatskoj i regiji.

Radi se o novoj verziji pjesme "Waterfront", koja za glavnu okosnicu benda Jima Kerra i Charlieja Burchilla ima posebno značenje i jedna im je od najdražih pjesama. Kako bi pjesma dobila novo, još modernije ruho, Andy Wright je u cijelu priču uključio i vokalisticu Sarah Brown te je tako nastala potpuno nova verzija pjesme "Waterfront" –  PlayOne feat. Simple Minds & Sarah Brown i promovira se kao zaseban singl.

Sarah Brown jedna je od najtraženijih studijskih i pratećih vokala u svijetu, poznata po svom specifičnom, "soulful" načinu pjevanja, čiji životopis uključuje pojavljivanje na albumima ikona glazbe kao što su Pink Floyd, George Michael, Stevie Wonder i Simply Red, zatim na nastupima svjetskih zvijezda kao što su Chaka Khan, The Roots, Phil Collins & Incognito, te na turnejama legendarnih bendova poput Roxy Music, Simple Minds i Duran Duran. Zadnjih 10 godina, Sarah je punopravna članica grupe Simple Minds.

PlayOneova verzija pjesme "Waterfront" u Hrvatskoj je objavljena pod labelom D'Knock Production, dok je za distribuciju i publishing zadužen IDM Music. Izvršna producentica ovog, kao i svih dosadašnjih projekata na kojima je PlayOne surađivao s Andyjem Wrightom, je Petra Crnetić, koju je Andy odabrao kao agenticu za područje jugoistočne Europe. Važan dio managementa PlayOnea je i produkcijska kuća "Svijet Produkcije".

Darko Juranović D'Knock je nedavno na socijalnim mrežama izjavio:

"Sama činjenica da surađujemo s ovako legendarnim bendom ogromna nam je čast i veliko iskustvo. S obzirom na nepredvidljivost cijelog projekta, dugo smo čekali  "zeleno svjetlo" za prvo izdanje. I još k tome, dobili smo mogućnost da izdamo pjesmu za naš label, a nadamo se i svjetskoj distribuciji. Uložili smo jako puno rada i truda na cijelom ovom projektu i drago mi je da vidimo "prve plodove". Isplati se biti strpljiv, jer za prave stvari uvijek postoji pravi trenutak."

Poslušajte novu verziju pjesme "Waterfront" – PlayOne feat. Simple Minds & Sarah Brown u Dub Edit verziji koja je više klupski orjentirana.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk