Skip to main content

Rekreacijsko putovanje kroz razne techno smjerove uz Lab Personnel

Svaki živi organizam s vremena na vrijeme zahtjeva obnovu svoje duše i tijela, tamo negdje daleko od očiju javnosti, priroda i svježi zrak će mu ponuditi onaj bitni sastojak za razvoj i stvaralaštvo. Upoznajte rekreaciju, ali danas koristimo naziv Recreation.

Piše: 

Pa tako vratimo kalendar na 2017. jer u njoj u okolici Siska održavao se Synth Lab 4. Na tome improvizacijskom sessionu našlo se osam domaćina, svaki od njih na elektroničkoj nam sceni respektabilno je ime. Zajedno na okupu tako blii su Zarkoff, Ikonal, Le Chocolat Noir, Neon Lies, FM, Luka Kurjan, Paško Gaćina i Biro, svi iz Hrvatske. Rekreacijski projekt organizirali su udruga Kult.com i studio Sensorium, a financijski ga je podržala Sisačko-moslavačka županija.

Ekipa elektroničara odabrala je idealno mjesto gdje razonoda, znanje, želje, vještine daju najbolji produkt, u labaratoriju. Iz aktivnog im druženja kod željezare Sisak izašli su kao cjelina, kao formula sa osam elemenata.

Vrijeme koje su tamo proveli iskoristili su za produkciju albuma, nazvanog Recreation, a koji će izdati pod imenom Lab Personnel. Album se tako sastoji od osam traka, a svaka je isključivo instrumentalne forme. Radi se o djelu raznih techno zvukova gdje će svaka izazvati posebnu reakciju kod slušatelja.

Umjesto nekakvih naslova, svaka traka sa albuma ima svoj broj. Za "1_1" možemo reći da vraća vibe electro/EBM zvuka 90-ih, "6_1" zvuči podosta trancey, dok je "7_5" kompleksnije prirode, kao kombinacija modernog EBM-a, trancea i synth-popa. Radi se o dinamičnom albumu s očaravajućim tamnim synthovima. Osjetit ćete ovdje i molekule acida. Pa tako odvojite nekih 40-ak minuta, stisnite play, bacite uho i rekreirajte se na ovo posve zanimljivo izdanje.

Recreation će izaći 23. veljače, preko američke etikete Medical Records.

Tracklist:
1. "6_3" 05:40   
2. "2_3" 05:36   
3. "1_1" 04:35   
4. "6_2" 05:05   
5. "4_2" 04:51   
6. "6_1" 04:53   
7. "7_1" 05:08   
8. "7_5" 05:06

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop